26.3 C
Vaslui
27 iulie, 2024

Sărbătoarea Zilei Naționale, cu artiști locali

De către

30 noiembrie 2023

În ciuda „ordonanței austerității” dată de Guvernul Ciolacu, care limitează drastic cheltuielile primăriilor pe sfârșit de an, pentru încadrarea în ținta de deficit bugetar, Primăria Vaslui organizează, totuși, spectacole de Ziua Națională, dar nu cu artiști celebri, dar și costisitori, ci cu artiști și formații locale, în afirmare: Fanfara de la Valea Mare, Corala „Fantasia”, Grupul folcloric „Floarea dorului” de la Palatul Copiilor „Constantin Didilescu” Vaslui, Orchestra „Rapsodia Vasluiului”, dansatorii Școlii de dans popular „Mădălina și Virginel Solomon”, Ansamblul de dansuri „Hora Vasluiului” și Grupul „Ștefan Vodă” din Republica Moldova.

În ciuda „ordonanței austerității” dată de Guvernul Ciolacu, care limitează drastic cheltuielile primăriilor, pe sfârșit de an, interzicând, practic, organizarea oricăror manifestări ample, pentru încadrarea în ținta de deficit bugetar, Primăria Vaslui nu renunță la manifestările din Centrul Civic, cu care i-a obișnuit pe vasluieni.

Astfel, în locul artiștilor și formațiilor cunoscute, dar și costisitoare, municipalitatea vasluiană a apelat la artiști și grupuri locale, pe unele dintre acestea susținându-le financiar de-a lungul timpului.

Pe 1 decembrie, manifestările oficiale vor începe la ora 09.45 cu salutarea Drapelului de luptă al României și intonarea imnului național, iar, după oficierea serviciului religios și rostirea de alocuțiuni, va avea loc depunerea de coroane și flori. La acest moment al manifestărilor vor participa și 70 de elevi de la unitățile de învățământ din orașul nostru.

Spectacolul va începe de la ora 12:00, pe scena din Centrul Civic al municipiului Vaslui urcând Fanfara de la Valea Mare, Corala „Fantasia”, Grupul folcloric „Floarea dorului” de la Palatul Copiilor „Constantin Didilescu” Vaslui, Grupul „Ștefan Vodă” din Republica Moldova, Orchestra „Rapsodia Vasluiului”, precum și dansatorii Școlii de dans popular „Mădălina și Virginel Solomon” și ai Ansamblului de dansuri „Hora Vasluiului”.

„Odată cu lăsarea serii, sărbătoarea se va încheia cu aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun. Iluminatul festiv se va aprinde mai întâi în centrul civic, apoi și în celelalte zone ale orașului, pe măsură ce se va finaliza activitatea de montare și conectare a instalațiilor luminoase. Vă așteptăm alături de noi!”, transmite Primăria municipiului Vaslui.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/11/sarbatoarea-zilei-nationale-cu-artisti-locali/

Ultimă oră

Același autor