Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic, sărbătorită la Bârlad

0

Asociația Astronomică „Sirius” Bârlad, împreună cu Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Societatea Științifică „Orion” Tulcea și Societatea Română pentru Astronomie Culturală Timiș, a desfășurat mai multe activități în cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic. Prima, intitulată „Misiunea Cassini – O misiune spațială istorică”, a avut loc pe 4 octombrie, la Liceul „Eminescu”, și a fost coordonată de profesoara Ivona Măgdăliniș. În cadrul expunerii, au fost evidențiate rezultatele excepționale datorate misiunii, dar și premierele aduse de aceasta.

Loading...

A doua activitate a fost seminarul interactiv „Lumea Marelui Univers”, organizat pe 5 octombrie de profesoara Rica Luchianov și găzduit de același liceu. A fost supusă dezbaterii ideea unui Univers finit sau infinit, cu informații despre geneza Universului, călătoria în timp și dimensiunile timpului, prezența unor inteligențe în Marele Univers etc.

„Tot pe 5 octombrie, au fost organizate observații ale cerului nocturn, realizate simultan cu parteneri din Timiș – Societatea Română pentru Astronomie Culturală și din Tulcea – Societatea Științifică «Orion». Vremea nefavorabilă la Bârlad a permis doar observații vizuale și telescopice asupra Lunii. Pe 7 octombrie, a avut loc festivitatea de premiere a Concursului național «Excelența în astronomia de amatori», care a vizat participarea afectivă și implicarea directă a elevilor cu preocupări în domeniul astronomiei. Câștigătorii primei ediții a concursului au primit diplome, trofee, reviste, cărți și premii în bani din partea Primăriei Bârlad”, ne-a declarat prof. Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice „Sirius” Bârlad.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/saptamana-mondiala-spatiului-cosmic-sarbatorita-la-barlad/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.