„Problema salariilor angajațior de la DGASPC va fi rezolvată în următoarea ședință de Guvern. Se lucrează la o hotărâre de Guvern prin care vor fi transferate fonduri”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean, care a garantat că, doar cu o mică întârziere, ca și luna trecută, cei peste 2.500 de angajați, care trebuiau să primească astăzi lefurile, își vor primi banii zilele următoare.

Loading...

Cei peste 2.500 de angajati ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui trebuiau să-și primească astăzi salariile. Bani pentru aceste plăți nu există însă în conturile instituției, iar în ultima ședință de Guvern nu a fost dată nicio hotărâre privind transferul de fonduri către județul Vaslui în acest scop, o hotărâre mult așteptată la DGASPC.
Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, spune Însă că se lucrează la hotărârea de Guvern și aceasta va fi aprobată cu siguranță în următoarea ședință a Executivului. În doar câteva zile, oamenii își vor primi salariile.
„Problema salariilor angajațior de la DGASPC va fi rezolvată în următoarea ședință de Guvern. Se lucrează la o hotărâre de Guvern prin care vor fi transferate fonduri”, a spus Dumitru Buzatu, care a garantat că restul de bani, pentru plata salariilor până la sfârșitul anului, vor intra în conturile instituției odată cu rectificarea bugetului pe care Guvernul o va aproba în luna noiembrie.
Pentru plata salariilor aferente lunii octombrie, la DGASPC Vaslui este nevoie de 7,8 milioane de lei, sumă care va fi alocată din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului.
Până acum, odată cu apropierea datei de salariu, 16 octombrie, pe fondul lipsei de bani, DGASPC Vaslui a făcut nenumărate demersuri prin memorii trimise Ministerului Muncii, Ministerului Dezvoltării și Ministerul Finanțelor.
„La fundamentarea bugetului s-au avut în vedere toate cheltuielile legate de personal și bunuri si servicii, dar sumele alocate nu au acoperit serviciile prestate de noi. Pe de altă parte, serviciile noastre nu au fost actualizate din anul 2015”, a explicat Irina Cîmpianu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.
Până la sfârșitul anului în instituție pentru salarii este nevoie de 22 milioane de lei, iar pentru bunuri și servicii de suma de 13 milioane de lei.
„Pentru plata salariilor pentru o lună am avea nevoie de 7,8 milioane de lei. De asemenea, ne mai trebuie alte 2 milioane de lei pentru a achita furnizorii de bunuri și servicii. Avem de făcut plăți urgente la terți de circa 4 milioane de lei, pentru bunuri și servicii, și trebuie să onorăm și aceste obligații. Și luna trecută salariile de la noi s-au dat cu câteva zile întârziere, până s-a găsit o soluție”, a spus Gică Crețu, liderul de sindicat de la DGASPC Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.