Salarii mai mari pentru şi mai mulţi

0

Mai mult decât în ceilalţi ani, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului există mari probleme cu salarizarea angajaţilor, retribuţiile majorare în urma Legii salarizării întârziind cu trei săptămâni. În ciuda acestui lucru, conducerea Consiliului Judeţean va angaja anul viitor, pe lângă cei 2.500, alţi 17 funcţionari, dintre care 3 cu funcţii de conducere şi salarii pe măsură. Mai mult, la CJ ar putea fi angajaţi nu mai puţin de 44 de funcţionari.

Loading...

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui este cel mai mare angajator din judeţul Vaslui, ceea ce spune foarte mult despre situaţia economico-socială din această parte de ţară. Cu un aparat de asistenţi sociali şi maternali, funcţionari şi conducere care ajunge până la impresionanta cifră de 2.500 de oameni, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui va mai angaja anul viitor 17 funcţionari, dintre care 3 cu funcţii de conducere.
În prezent, există mari probleme cu plata salariilor funcţionarilor şi angajaţilor maternali, retribuţiile întârziind cu aproape trei săptămâni. În ultima şedinţă a CJ însă, cu ocazia discuţiilor privind rectificarea a VI-a a bugetului judeţului, consilierii au votat în unanimitate şi fără a ridica vreo obiecţie, un alt proiect de hotărâre privind personalul intituţii. Este vorba de aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al CJ Vaslui şi a instituţiilor publice din subordine pe anul 2018. În acest proiect de hotărâre se vorbea despre angajarea, anul viitor, a numai puţin de 3 funcţionari publici cu funcţii de conducere, respectiv directori executivi în cadrul instituţiilor subordonate DGASPC, dar şi a 14 funcţionari publici, respectiv 13 consilieri principali, superiori şi asistenţi, şi un auditor. Asta în afara altor 14 persoane care, în decursul anului viitor vor putea fi promovate în funcţie, cu mărirea aferentă a salariului. Aşadar, doar plata salariilor noilor angajaţi ar însemna un efort de peste 75.000 lei lunar, respectiv de aproape 900 de mii de lei anual!
Nu sunt singurele posturi pe care CJ doreşte să le ocupe, prin recrutare externă, în decursul anului viitor. La Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţa Persoanelor Vaslui se doreşte înfiinţarea sau ocuparea a nu mai puţin de 10 posturi, dintre care două de conducere, cel al directorului executiv al instituţiei, ocupat acum, interimar, de comisarul şef Iulian Vieru, şi postul de şef de birou. În schimb, în cadrul CJ, ar putea fi angajaţi nu mai puţin de 44 de funcţionari publici, pe diverse funcţii, între care un director executiv şi doi şefi se serviciu, alţi 14 funcţionari, dintre care 5 din categoria celor cu funcţii de conducere, putându-se aştepta să fie promovaţi în funcţie! Toţi, cu salariile aferente, mărite la jumătatea acestui an!
“Noi avem deja aceste funcţii în organigramă şi care sunt vacante în acest moment. Pentru a le putea ocupa, trebuie să transmitem, încă din acest an, o hotărâre de Consiliu Judeţean în acest sens, către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Asta nu înseamnă că vom şi face aceste angajări, totul depinde de bugetul pe care-l vom avea la începutul anului viitor. Însă, dacă vom avea nevoie să angajăm una sau mai multe persoane, trebuie să deţinem, încă de acum, acordul prealabil al ANFP”, a explicat Ciprian Trifan, vicepreşedintele CJ Vaslui.
În ceea ce priveşte ANFP, aceasta a comunicat, la începutul lunii octombrie, că nu are obiecţii cu privire legate de modul de completare a Planului de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean şi a instituţiilor publice din subordine. Aşadar, după salarii mai mari, s-a dat liber şi la angajări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.