Să vorbești singur și să afli lucruri noi…

0

Monitorul redefinește astăzi noțiunea de „dialog”, de fapt o înlocuiește cu cea de „nebunie”. „Bichineț, dialog indirect cu adevăratul prim-ministru al țării, Liviu Dragnea!”, titrează ziarul, pentru ca apoi să povestească cum deputatul îi spune câteva chestii, de la obraz, teleormăneanului, prin niște discursuri, deci indirect. Ziarul nu spune și că Dragnea i-ar fi răspuns, măcar prin niște semne, și mai indirect. Dar atunci ce dialog mai este ăsta?! Dialogul, presupune un schimb de replici, tre’ să participe cel puțin doi, ori Bichineț a vorbit singur… și a aflat lucruri noi?! Monitorul l-a făcut pe deputat nebun, pentru că știți cum se spune: nu ești nebun când vorbești singur, ești nebun când vorbești singur și afli lucruri noi. Zău că o asemenea insultă e nemeritată, mai ales pentru un deputat care face „sublinierea necesității accelerării investițiilor în județul Vaslui și constanta readucere a acestuia în atenția guvernanților”.

Loading...

„Deputatul Corneliu Bichineț își continuă dialogul cu liderul socialdemocraților, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților”, scrie mai apoi ziarul. E mai grav decât am crezut!

„N-ați ținut cont, domnule președinte, de sugestia înțelepților Renașterii, aceea de a te feri a doua zi după succes. După succesul din decembrie 2016, ați pășit pe un teren minat și ați intrat din dandana în dandana, încât aproape toți norii negri par a se fi strâns deasupra capului dumneavoastră încoronat. Domnule Liviu Dragnea, în primul rând, ați gafat cu propunerea Shhaideh. Apoi, ați reușit performanța uluitoare să-i îndreptați pe toți cei adunați în Piața Universității, cum n-a mai reușit niciun om politic, împotriva dumneavoastră. Când păreau lucrurile aranjate, a intrat în transă și fostul dumneavoastră prieten, Ponta, care-a dat-o în naționalism și, nepriindui anonimatul, vă critică de dimineață până seară. Noroc cu domnul Grindeanu, care tace”, îi spune Bichineț, cu maximă luciditate, lui Dragnea.

Cardiolog să fii, inimă să n-ai!

Obiectiv îi îndeamnă pe vasluienii predispuși la afecțiuni cardiace „să căutăm întotdeauna partea pozitivă a lucrurilor”. Dar nu numai atât: oferă exemplul propriu. Ziarul titrează: „Cardiologii nu vor muri de foame: Bolile inimii îi dărâmă pe vasluieni”. Așadar, poate că bolile inimii îi dărâmă și pe vasluienii care sunt cel mai bine construiți, dar există o parte bună în această nenorocire generalizată, cu aspect de genocid. Ei, bine, măcar cardiologii vor supraviețui! Dacă înainte era bine să te faci avocat, acum la modă ar trebui să fie medic, și cardiolog…

Pentru că, de fapt, dacă stai bine să te gândești, se stabilește un raport de directă proporționalitate: cu cât vor fi mai mulți cardiaci printre vasluieni, cu atât se vor hrăni mai bine cardiologii. Iar, cum numărul cazurilor crește cu 15% în fiecare an, într-o bună zi se va putea întâmpla ca pe străzile orașelor să ajungem să vedem numai oameni palizi sau vineții, anemici, de abia ținându-se pe picioare, căzând secerați unul câte unul, iar printre ei niște dolofani în halate albe… care vor exploda. Tot un drac! Suntem pierduți!

„Sunt date care ar trebui nu doar să ne dea de gândit, ci să ne facă să și acționăm în direcția eliminării factorilor de risc, adică să ne hrănim sănătos, să facem mișcare, să nu fumăm și să nu bem alcool (sau măcar să nu facem excese în aceste privințe), să încercăm să evităm stresul și să căutăm întotdeauna partea pozitivă a lucrurilor”, scrie ziarul, care reușește primul acest lucru.

Alții ne dau la ficat

Evenimentul zilei publică un interviu cu un medic în transplanturi cu simțul umorului… când vine vorba despre vasluieni. Din el rezultă că vasluienii nu au ficat de donat, pentru că e compromis la toți.

„Radu Zamfir, medic primar chirurg la Spitalul Fundeni, vorbește depre transplanturi, prelevări și criterii de alocare (…) Care sunt județele unde sunt cei mai mulți donatori, de unde se prelevează cele mai multe organe? Doctorul răspunde calm: „Mai frecvent prelevăm din centre cum ar fi: Oradea, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Baia Mare, dar și București”. La întrebarea dacă în Vaslui a făcut vreo prelevare, medicul răspunde zâmbind : „Din Vaslui n-am avut ficat de luat…””.

Cum arată Podul de Flori care nu s-a mai petrecut? Ca și cum nu ar fi existat?

Vremea nouă o bagă suprarealist, ceva cu „tunelul timpului”, de „să sparie gândul”, și intenționează să ne povestească „Cum arată Podul de Flori de la Albița, la 27 de ani de la prima reuniune a românilor”, cum sună titlul, adică de la 6 mai 1990. De aici încolo ne afundăm nu numai în timp, dar și într-o logică în care cel mai mult lipsește… logica.

Ziarul e foarte clar atunci când vorbește despre „Podul de Flori” ca un „eveniment-simbol”, care s-a întâmplat odată și numai odată, mai mult. Bun! Dar apoi îl caută peste 27 de ani, ca să ni-l arate, după ce tot el a spus că nu s-a mai petrecut… Păi, cum vine asta?!

Stați, că nu-i tot! Nici fotografia nu mă ajută, spre disperarea mea, care de acum chiar îmi făcusem o ambiție din a vedea cum arată evenimentul „Podul de Flori” care s-a întâmplat acum 27 de ani, azi, când nu s-a mai întâmplat… În fotografie este „Podul de Flori” care s-a întâmplat atunci, deci evenimentul din 6 mai 1990, care nu s-a mai repetat de atunci, și nici anul ăsta. Atunci eu cum văd „Cum arată Podul de Flori de la Albița, la 27 de ani de la prima reuniune a românilor”?! E prea mult pentru mine! Cineva să mă ajute să văd „Podul de Flori” de anul ăsta, evenimentul de atunci care nu s-a mai petrecut azi, că simt că-mi pierd mințile…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.