14 C
Vaslui
23 aprilie, 2024

Rusia – Ucraina, ziua 386: Microsoft spune că hackerii ruși pregătesc noi…

LIVE UPDATE

Rusia – Ucraina, ziua 386: Microsoft spune că hackerii ruși pregătesc noi atacuri asupra țării vecine

Hackerii ruşi par să pregătească un nou val de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei, inclusiv o ameninţare de tip „ransomware” la adresa organizaţiilor care servesc liniile de aprovizionare ale țării vecine, estimează un raport de cercetare al Microsoft.

Raportul realizat de echipa de cercetare şi analiză a securităţii cibernetice a Microsoft evidenţiază o serie de noi descoperiri despre modul în care au funcţionat hackerii ruşi de la începutul conflictului din Ucraina şi despre ce poate urma.”Din ianuarie 2023, Microsoft a observat că activitatea rusă a ameninţărilor cibernetice se ajustează pentru a spori capacitatea distructivă şi de colectare a informaţiilor asupra activelor militare ale Ucrainei şi ale partenerilor săi”, se arată în raport. Un grup „pare să se pregătească pentru o nouă campanie distructivă”.

Aceste informaţii vin pe fondul trimiterii de către Rusia de noi trupe pe câmpul de luptă din estul Ucrainei, potrivit oficialilor de securitate occidentali,

Urmărește România Liberă pe

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Sursa: https://romanialibera.ro/international/criza-din-ucraina/rusia-ucraina-ziua-386-microsoft-spune-ca-hackerii-rusi-pregatesc-noi-atacuri-asupra-tarii-vecine/

Ultimă oră

Același autor