14.8 C
Vaslui
8 mai, 2024

Rugbiștii Școlii „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, cei mai buni din Moldova

De către

2 mai 2023

Echipa de rugby a Școlii „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, campioană națională în 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 și 2022 și vicecampioană națională în 2018, speră să cucerească medalia de aur și în 2023. Șansele sunt de partea jucătorilor, întrucât s-a calificat, din nou, la etapa națională a Olimpiadei Gimnaziilor la super rugby mixt.

La finele săptămânii trecute (29 aprilie), Bârladul a găzduit etapa regională a Olimpiadei Gimnaziilor la super rugby mixt dedicată echipelor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII). Pe lângă faptul că jucătorii trebuie să poarte la mijloc o eșarfă, regulamentul prevede prezența obligatorie în teren a două fete. La etapa zonală a competiției sportive au participat echipele reprezentative ale județelor Vaslui, Bacău, Suceava, Botoșani și Iași, care în urmă cu o lună s-au clasat pe locul I la etapele județene.

Echipele care s-au înfruntat pe terenul de rugby al Clubului Sportiv Școlar Bârlad sunt: Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad (județ Vaslui), Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău (județ Bacău), Școală Gimnazială Păltinoasa (județ Suceava), Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani (județ Botoșani) și Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Podul Iloaiei (județ Iași).

În ceea ce privește județul Vaslui, Școala „Manolache Costache Epureanu” Bârlad are o echipă foarte bună de rugby super mixt, ce a reușit să-și dovedească supremația în fața adversarilor din celelalte șapte provincii ale țării și să cucerească șase titluri de campioană și unul de vicecampioană națională în ultimii 11 ani (aur în 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 și 2022 și argint în 2018). Și la fel speră să se întâmple și acum deoarece, în urma tuturor meciurilor disputate, cei mai buni rugbiști din Moldova s-au dovedit a fi tot elevii bârlădeni.

Antrenată de profesorul Bogdan Jora, echipa de rugby a Școlii „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, și-a propus ca, și în 2023, să dea tot ce are mai bun pe teren și la faza națională a Olimpiadei Gimnaziilor și să cucerească un nou titlu. Așa cum este prevăzut în calendarul competițional din anul școlar 2022-2023, ultima etapă se va juca în județul Dâmbovița, între 18-25 mai.

„Pe 29 aprilie 2023, la Bârlad, s-a desfășurat etapa de zonă la Super-Rugby Mixt, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, la startul căreia s-au aliniat cinci echipe din Moldova, reprezentând județele Vaslui, Bacău, Suceava, Botoșani și Iași. La finalul competiției, câștigătoarea a fost Școala Gimnazială «Manolache Costache Epureanu» Bârlad, calificată la etapa națională. Locul doi a fost ocupat de echipa din Bacău, locul trei – Suceava, locul patru – Botoșani și locul cinci – Iași. Mulțumesc comisiei de organizare, Federației Române de Rugby prin reprezentantul Ciprian Popa, corpului de arbitri, asistenței medicale, conducerii Clubului Sportiv Școlar Bârlad, Direcției Județene pentru Tineret și Sport Vaslui, care ne asigură premiile, dar și doamnei director a Liceului cu Program Sportiv Vaslui. Respect și admirație!”, a transmis prof. Luminița Mihaela Vîrlan, inspector școlar pentru Educație Fizică și Sport.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/05/rugbistii-scolii-manolache-costache-epureanu-barlad-cei-mai-buni-din-moldova/

Ultimă oră

Același autor