12.5 C
Vaslui
2 mai, 2024

Rugbistele CSS Bârlad, pe podium după etapa inaugurală a Campionatului Național de Rugby 7s Junioare

De către

16 aprilie 2024

Jucătoarele echipei de rugby din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad – Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, participante pentru al doilea an la Campionatul Național de Rugby 7s Junioare, s-au descurcat bine la etapa inaugurală a competiției, desfășurată la Bârlad. „Vulturoaicele” antrenate de Florin Ibănescu și Daniel Tufaru s-au clasat pe locul III.

Stadionul „Rulmentul” din Bârlad a găzduit sâmbătă, 13 aprilie, prima etapă a Campionatului Național de Rugby 7s Feminin, Senioare și Junioare, ediția 2024. La Senioare, au participat patru echipe, respectiv CS Politehnica Iași (campioana en-titre), CS Agronomia, CSU Cluj și CSU Știința. După disputarea tuturor meciurilor aferente acestei etape inaugurale, prima poziție a fost ocupată de CS Poli Iași (9 puncte).

La Junioare au luat parte nouă echipe, în speță CS Politehnica Iași, CSS Bârlad-Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad (antrenată de profesorii Daniel Tufaru și Florin Ibănescu), CSM Pașcani, RC Cristian, RC Arieșul, Leii Câmpia Turzii, CSM Unirea Alba Iulia și CSM București. Tot la Junioare s-a înscris și Moldova U18, a cărei participare a fost aprobată în Biroul Federal al Federației Române de Rugby, dar care nu punctează, rezultatul din teren consemnându-se, dar fără a conta în cadrul competiției oficiale.

În ceea ce le privește pe „Vulturoaice”, echipa de fete legitimată la CSS Bârlad, dar formată din eleve ale Liceului Pedagogic, este vorba despre următoarele sportive: Renata Prisecaru, Bianca Sterian, Ștefania Vasilache, Alexia Damian, Andreea Motrea, Delia Costache, Rebeca Popa, Andrada Moraru, Sorina Tilici, Miruna Neagu, Ariana Ștefăniță și Maria Găină.

Prezentă printre participantele la Campionatul Național de Rugby 7s Junioare pentru al doilea an, echipa Bârladului a reușit să se claseze pe locul III după prima etapă a competiției.

Astfel, în primă fază, a învins echipa CSM Pașcani cu scorul 17-0, după care a pierdut partida aferentă semifinalei pentru locurile 1-4. Aceasta a fost jucată cu RC Cristian (scor 21-26). Nu în ultimul rând, a câștigat finala mică jucată împotriva CS Poli Iași (scor 12-7).

În final, după două victorii și o înfrângere, „Vulturoaicele” s-au clasat pe locul III, cu 10 puncte, după CSM Unirea Alba Iulia (14 puncte) și RC Cristian (12 puncte), dar înaintea echipelor CS Poli Iași (8 puncte), CSM Pașcani (6 puncte), Leii Câmpia Turzii (4 puncte) și RC Arieșul (2 puncte).

Cea de-a doua etapă a campionatului va avea loc pe 27 aprilie, la București.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/rugbistele-css-barlad-pe-podium-dupa-etapa-inaugurala-a-campionatului-national-de-rugby-7s-junioare/

Ultimă oră

Același autor