Clubul Rotary Bârlad continuă și în 2017 programul ”Promenada Inimilor”, prin desemnarea unui traseu accesibil care își propune să încurajeze populația orașului să facă mișcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care a avut loc pe 29 septembrie.

Loading...

Sursa foto: www.b-o.ro

”La fiecare 30 de minute un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una din manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune prof. dr. Dan Gaiță, membru în Comitetul de Conducere al European Heart Network.

”În această idee, împreună cu Forumul Național de Prevenție, le propunem bârlădenilor sâmbătă, 7 octombrie, la ora 10, să ne întâlnim pe platoul din fața Hotelului Moldova. Traseul are circa 2 km, parcurgând la pas distanța până la Grădina Publică, platoul cu chioșc. Sunt invitați să participe cât mai mulți locuitori ai orașului nostru”, a declarat Valeriu Ion Popa, președinte Club Rotary Bârlad.

În Grădina Publică, tinerii membri ai Interact și alți elevi ai liceelor din Bârlad vor participa la o competiție de alergare ce se va desfășura pe aleea ”Al. Vlahuță” pe o distanță de 400 m pentru fete și 800 m pentru băieți. Câștigătorii celor două competiții vor primi fiecare câte o bicicletă.

”Promenada Inimilor se adresează întregii comunități, indiferent de vârstă sau de condiția fizică. Vă așteptăm deci să vă alăturați membrilor Clubului Rotary Bârlad precum și prietenilor lor mai mici din Interact Bârlad, printr-o participare cât mai mare la proiectul nostru ”Promenada Inimilor” 2017, un proiect la nivel național promovat de rotarieni în 40 de orașe din România. Vă dorim o plimbare căt mai plăcută și multă sănătate tuturor”, a adăugat președintele Rotary Bârlad. (Mara GRIGORIU)

Sursa foto: www.b-o.ro (Bârlad Online)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/10/06/rotary-barlad-ne-invita-la-promenada-inimilor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.