fbpx
2.2 C
Vaslui
vineri, 27 ianuarie, 2023

ROBOȚI… Sloganul “De Crăciun să fii mai bun” nu pare să aibă mare însemnătate pentru unii dintre polițiștii vasluieni. O demonstrează pățania unor vasluieni mărinimoși care au vrut să ajute, în a doua zi de Crăciun, o familie greu încercată din satul Buscata, comuna Ivănești. Casa familiei respective fusese mistuită de flăcări cu doar câteva zile înainte. Oamenii ar fi vrut să ajute cu materiale de construcție, dar s-au trezit cu mașina oprită de o patrulă de poliție și cu toate ajutoarele confiscate pe motiv că nu au, asupra lor, documentele de proveniență. Cu toate acestea, sprijinul pentru familia greu încercată a venit și oamenii cu suflet mare au reușit să-i ajute să-și refacă locuința.

Chiar dacă pare greu de crezut, pentru unii dintre polițiștii vasluieni, sloganul «de Crăciun să fii mai bun» nu are nici un fel de însemnătate. Au simițit-o, pe pielea lor, câțiva vasluieni care au vrut să sară în ajutorul unei familii greu încercate. Pe 22 decembrie, locuința familiei din satul Buscata, comuna Ivănești, a fost cuprinsă de flăcări și distrusă aproape în totalitate. Oamenii au vrut să ajute pentru ca semenii lor să nu rămână de Sărbători fără un acoperiș deasupra capului. «Eu am șase copii în Pușcași și am adunat de la ei materiale de construcție. Le aveau cumpărate, pentru ei, de la firma Radical și rămăseseră destule. Am auzit de familia asta din Buscata așa că, pe 26 decembrie, le-am încărcat într-o mașină și am vrut să le ducem lor. Numai că, pe drum, ne-au oprit polițiștii și, pe motiv că nu aveam la noi actele de proveniență, le-au confiscat. Am încercat să le explicăm faptul că acele documente există, dar am uitat să le luăm cu noi și că dorim să ajutăm o familie. Degeaba, le-au confiscat și am primit avertisment. Am rămas astfel fără 28 de căpriori de 6 metri fiecare și 28 de scânduri la 4 metri. Am contestat apoi decizia polițiștilor, dar acum trebuie să așteptăm decizia judecătorilor», spun vasluienii cu suflet mare. Cu toate acestea, mobilizarea semenilor noștri a făcut ca familia rămasă fără un acoperiș deasupra capului să simtă bucuria Sărbătorilor. Oamenii s-au mobnilizat și au reușit să refacă locuința aproape în totalitate. “Nu am renunțat să-i ajutăm, chiar dacă am pățit ce am pățit. Am reușit să ne strângem aproximativ 40 de oameni, mulți dintre ei din județul Suceava, și am reușit să ridicăm casa familiei din Buscata. Dacă aveam mai mult timp la dispoziție, îi puneam și tabla pe acoperiș în ziua respectivă, dar a fost ziua cam scurtă”, mai spun cei care au sărit în ajutorul familiei din Buscata, comuna Ivănești.

Loading...

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/caz-incredibil-la-vaslui-politistii-au-confiscat-ajutoarele-pentru-o-familie-ramasa-fara-casa/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri