fbpx
16 C
Vaslui
miercuri, 10 august, 2022

REZULTATE… Emotii mari pentru absolventii clasei a VIII-a, care au sustinut Evaluarea Nationalã. Astãzi, 23 iunie, pânã la ora 14:00 se vor afisa rezultatele examenului national. Acestea vor fi publicate atât la avizierele unitãtilor de învãtãmânt, cât si pe site-ul evaluare.edu.ro. Pentru al treilea an consecutiv, rezultatele vor fi anonimizate, iar elevii îsi vor putea afla notele dupã codul unic primit la proba de limba românã. Cei nemultumiti de notele obtinute pot depune contestatii azi, în intervalul orar 16:00-19:00, dar si mâine, 24 iunie, între orele 08:00-12:00. Rezultatele finale vor fi publicate pe data de 30 iunie.

Potrivit Ministerului Educatiei, contestatiile pot fi depuse si prin mijloace electronice. „Candidatii care depun/transmit contestatiile completeazã, semneazã si depun/transmit si o declaratie-tip în care se mentioneazã cã au luat cunostintã cã nota acordatã ca urmare a solutionãrii contestatiei poate modifica, dupã caz, nota initialã, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, documentele sunt semnate si de cãtre pãrintii/reprezentantii legali ai acestora. Comunicarea rezultatelor obtinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât si pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protectia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele si prenumele candidatilor si care au fost distribuite candidatilor, pe bazã de semnãturã de primire, la prima probã sustinutã. Media generalã obtinutã în cadrul Evaluãrii Nationale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolventii clasei a VIII-a îsi vor putea continua studiile în învãtãmântul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toti elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, a transmis Ministerul Educatiei.

Loading...

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/zi-importanta-pentru-absolventii-clasei-a-viii-a-se-afiseaza-rezultatele-la-evaluarea-nationala/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri