Poliţiştii de frontieră vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, au destructurat o reţea care se ocupa de contrabanda cu produse din tutun şi acţiona pe raza municipiului Huși și în comuna Pădureni din județul Vaslui.

Loading...

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, au declanşat o acţiune specifică pentru destructurarea unei reţele infracţionale care făcea contrabandă cu produse din tutun, au anunțat astăzi, printr-un comunicat, polițiștii de frontieră de la Huși.
După urmărirea activităţilor infracţionale ale membrilor reţelei în perioada iunie-octombrie, s-a stabilit că aceştia desfăşurau activităţi de colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării (ţigări de provenienţă Republica Moldova şi duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.
Pe parcursul investigațiilor s-a constatat că aceștia au preluat, deținut și vândut cel putin 4.000 pachete cu țigări provenite din contrabandă.
Țigările erau achiziționate în cantități mici de către 12 dintre membrii rețelei, cetățeni români şi din Republica Moldova, de peste Prut sau din magazinele duty-free și erau introduse în țară în mod repetat, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița, disimulate pe călători și ascunse în mijloace de transport.
Marfa de contrabandă era depozitată la domiciliul celui de-al treisprezecelea membru al rețelei, cetățean român cu domiciliul în Huși, și comercializată pe raza municipiului Huși și a comunei Pădureni.
Pe 13 octombrie 2017, au fost desfășurate 12 percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza municipiului Huși și în localitatea Pădureni, din județul Vaslui, fiind puse în aplicare 6 mandate de aducere la audieri.
În urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate și indisponiblizate în vederea continuării cercetărilor sute de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și duty-free, un autovehicul, diferite sume de bani și 4 telefoane mobile.
În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 13 cetăţeni români şi din Republica Moldova sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar pentru doi dintre aceștia procurorul de caz a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi la Judecătoria Huşi cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.