Polițiștii de frontieră vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, au destructurat o rețea care făcea contrabandă cu tutun și care acționa pe raza municipiului Huși și în localitatea Pădureni, din județul Vaslui.

Loading...

În urma documentării activităților infracționale a membrilor rețelei, în perioada iunie – octombrie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, s-a stabilit că aceștia desfășurau activități de colectare, transport, depozitare și vânzare de produse accizabile supuse marcării (țigări de proveniență Republica Moldova și duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obținând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.

Vineri, polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 4.000 de țigarete deținute ilegal de un bărbat în vârstă de 40 ani, din comuna Mălușteni. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal. Polițiștii au efectuat trei percheziții pe raza comunei Mălușteni, la trei imobile care aparțin bărbatului (două locuințe și sediul unui magazin administrat de acesta). În două dintre acesta imobile, polițiștii au găsit 4.216 țigarete de proveniență Republica Moldova, deținute ilegal de bărbat. Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Potrivit anchetatorilor, țigările erau achiziționate în cantități mici de către 12 dintre membrii rețelei, cetățeni români și moldoveni, din țara vecină sau din magazinele duty-free și erau introduse în țară în mod repetat, prin PTF Albița, disimulate pe călători și ascunse în mijloace de transport. Acestea erau achiziționate, depozitate la domiciliul celui de-al treisprezecelea membru al rețelei, cetățean român cu domiciliul în Huși și comercializate pe raza municipiului Huși și a comunei Pădureni.

Pe 13 octombrie au fost desfășurate 12 percheziții domiciliare la mai multe locații de pe raza municipiului Huși și în localitatea Pădureni, din județul Vaslui, fiind puse în aplicare șase mandate de aducere la audieri. În urma perchezițiilor desfășurate au fost găsite sute de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și duty-free, un autovehicul, diferite sume de bani și patru telefoane mobile.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 13 cetățeni români și moldoveni sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, pentru doi dintre aceștia procurorul de caz a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentați la Judecătoria Huși cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii reamintesc faptul că deținerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia sunt fapte asimilate infracțiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. (G.P)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/10/16/retea-de-contrabandisti-destructurata-de-politistii-de-frontiera-vasluieni/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.