Politistii de frontierã vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi, au destructurat o retea care desfãsura activitãti în sfera contrabandei cu produse din tutun si care actiona pe raza municipiului Husi si a comunei Pãdureni.

Loading...

Politisti de frontierã din cadrul Sectorului Politiei de Frontierã Husi, sprijiniti de politisti din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui si Sectorului Politiei de Frontierã Berezeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langã Curtea de Apel Iasi, au declansat o actiune specificã pentru destructurarea unei retele infractionale care avea preocupãri pe linia contrabandei cu produse din tutun. În urma documentãrii activitãtilor infractionale a membrilor retelei, in perioada iunie-octombrie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langã Curtea de Apel Iasi, s-a stabilit cã acestia desfãsurau activitãti de colectare, transport, depozitare si vanzare de produse accizabile supuse marcãrii (tigãri de provenientã R. Moldova si dutyfree), cunoscand cã acestea provin din contrabandã, obtinand astfel, in mod ilicit, beneficii financiare. Pe parcursul investigatiilor s-a conturat suspiciunea rezonabilã cã acestia au preluat/detinut/vandut cel putin cantitatea de 4.000 pachete cu tigãri provenite din contrabandã. Tigãrile erau achizitionate in cantitãti mici de cãtre 12 dintre membrii retelei, cetãteni romani si moldoveni, din tara vecina sau din magazinele duty-free si erau introduse in tarã in mod repetat, prin PTF Albita, disimulate pe cãlãtori si ascunse in mijloace de transport. Acestea erau achizitionate, depozitate la domiciliul celui de-al treisprezecelea membru al retelei, un cetãtean roman cu domiciliul in Husi, si comercializate pe raza municipiului Husi si a comunei Pãdureni. Vineri, au fost desfãsurate 12 perchezitii domiciliare la mai multe locatii de pe raza municipiului Husi si a localitãtii Pãdureni, fiind puse in aplicare 6 mandate de aducere la audieri. În urma perchezitiilor desfãsurate au fost ridicate si indisponiblizate in vederea continuãrii cercetãrilor sute de pachete cu tigãri, de diferite mãrci, de provenientã R. Moldova si dutyfree, un autovehicul, diferite sume de bani si 4 telefoane mobile. În cauzã s-a dispus continuarea urmãririi penale fatã de 13 cetãteni romani si R. Moldova sub aspectul sãvarsirii infractiunii de contrabandã, pentru doi dintre acestia procurorul de caz a emis ordonante de retinere pentru 24 de ore, urmand ca a doua zi sã fie prezentati la Judecãtoria Husi cu propunere de arestare preventivã.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2017/10/retea-de-contrabandisti-destructurata-de-politistii-de-frontiera-vasluieni.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.