fbpx
14.8 C
Vaslui
joi, 29 septembrie, 2022

REPERE… Primarul Ioan Ciupilan și-a făcut raportul pentru anul 2021 și, din cele 142 de pagini pline îndeosebi cu date statistice, care mai de care mai seci și mai alambicate, rămân nu doar interesante, dar și utile reperele despre realitatea prezentă a orașului.

De pildă, din acest raport rezultă că în municipiul Huși locuiesc în prezent nu mai puțin de 35.681 de persoane, o cifră pe care mulți ar crede-o valabilă doar pe hârtie, dat fiind faptul că, în ultimii ani, un număr mare de hușeni a plecat în alte zone din țară sau peste hotare, unii cu planuri pe termen lung. În ceea ce privește localnicii care au un loc de muncă, aceștia sunt în număr de 5.331. În industrie, spune primarul Ciupilan, lucrează cei mai mulți dintre ei, respectiv 2.058 persoane, iar aproape o mie lucrează în sistemul de Sănătate. Pe locul al treilea în clasamentul domeniilor de activitate în care activează hușenii sunt „Construcțiile”, unde sunt angajate aproape 600 de persoane. Șomeri nu lipsesc nici ei, fiind aproape 500. Sunt, de asemenea, și aproape 600 de pensionari, din care 67 veterani și 74 agricultori. În privința vârstei localnicilor din „orașul dintre vii”, aici s-ar putea deduce, într-o notă optimistă, faptul că Hușul rămâne un oraș tânăr, dat fiind faptul că cei mai mulți dintre locuitorii săi, mai exact 3.595 de persoane, au vârste cuprinse între 30 și 34 de ani. Când vine vorba despre numărul de locuințe, aici, spune raportul primarului, sunt 10.865 locuințe în municipiul Huși, din care 390 sunt proprietate publică. Din păcate, statistica primarului nu precizează câte dintre ele sunt la casă și câte la bloc, deși era foarte interesant de avut și această reprezentare a orașului, din perspectiva spațiilor de locuit. În privința mediului economic, primarul Ioan Ciupilan spune în raportul său anual că în Huși sunt aproape 2.000 de persoane juridice (SRL și S.A.), puțin peste 1500 de persoane fizice autorizate și 127 de asociații familiale. Lor li se adaugă și 58 de instituții publice.

Loading...

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/husul-in-cifre-primarul-ciupilan-si-a-facut-un-raport-anual-precum-un-contabil-constiincios/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri