19.3 C
Vaslui
23 iulie, 2024

RC Bârlad, printre echipele ce vor juca în Campionatul Național de Rugby în 7

De către

11 iulie 2024

La finele turului din sezonul regulat al Diviziei Naționale de Seniori (DNS) – 2024, reprezentativa de rugby a Bârladului se află pe locul IV în clasamentul provizoriu. În timp ce se pregătește pentru celelalte nouă etape ale returului competiției, Rugby Club (RC) Bârlad, antrenat de Narcis-Cătălin Postolache, va lua parte și la Campionatul Național de Rugby 7s, ediția 2024.

După cum au anunțat oficialii Federației Române de Rugby, competiția va debuta pe 20 iulie, iar prima etapă va avea loc la Năvodari pentru Elită și la București pentru Promovare. Ca și la ediția 2023, campionatul se desfășoară cu echipele împărțite pe două eșaloane valorice, Elită și Promovare. După sezonul trecut, au promovat în Elită echipele CSM Galați și RC Bârlad și au retrogradat în eșalonul Promovare echipele RC Grivița și CSU Arad.

Din eșalonul Elită fac parte echipele: CSU Cluj, CSM Constanta, CS Rapid Bucuresti, CS Știința Petroșani, CS Năvodari, CS Poli Iași, CSM Galași și RC Bârlad. În eșalonul Promovare vor juca următoarele echipe: CSU Arad, Sportul Studențesc, CSU Phoenix Brașov, CSM Sibiu și GFP București.

Ca și în anii precedenți, competiția cuprinde trei turnee, respectiv etapa 1 – 20 iulie: Năvodari (Elită) și București (Promovare) – organizator Sportul Studențesc; etapa 2 – 27 iulie: Cluj-Napoca (Elită) și București (Promovare) – organizator GFP București; etapa 3 – 3 august: București (Elită) și Arad (Promovare).

„În prima etapă, componența grupelor se va face în funcție de clasamentul final al ediției precedente. În etapa a doua, baza de calcul va fi clasamentul final al primei etape, iar în etapa a treia – clasamentul cumulat al primelor doua etape. După disputarea ultimei etape, în funcție de clasamentul general final, ultimele două clasate în Elită vor retrograda, iar primele două clasate în Promovare vor avea dreptul ca, în sezonul viitor, să evolueze în Elită. Echipele vor putea prezenta la fiecare etapă un lot de maximum 15 sportivi. Pe anunțul oficial, echipele pot trece un număr de maximum trei sportivi străini. Ediția trecută a fost câștigată în eșalonul Elită de CSU Elbi Cluj, urmată pe podium de CSM Constanța și CS Rapid, iar eșalonul Promovare a fost câștigat de CSM Galați, urmată de RC Bârlad și CSU Alba Iulia, primele două promovând de altfel în Elită”, au anunțat oficialii Federației Române de Rugby.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/07/rc-barlad-printre-echipele-ce-vor-juca-in-campionatul-national-de-rugby-in-7/

Ultimă oră

Același autor