Răzbunări politico-administrative la Zăpodeni

0
Fostul primar Constantin Gavril s-ar fi îmbolnăvit din cauza consilierilor liberali

Doi consilieri liberali nu pot fi validați în Consiliul Local din comuna Zăpodeni nici la un an jumătate de la alegeri, deși au fost aleși pe lista PNL, din cauza opoziției consilierilor PSD, majoritari. Împotrivirea pesediștilor vine ca o răzbunare pentru ceea ce s-a întâmplat în mandatul trecut, când, ajunși la balotaj, șase consilieri PSD la șase PNL, cei doi s-au împotrivit deciziilor executivului PSD, blocând practic Consiliu.

Loading...

La un an și jumătate de la alegerile locale, doi aleși liberali încă mai așteaptă să fie validați în Consiliul Local din comuna Zăpodeni. Față de această situație s-a plâns, în ultima sa conferință de presă, Nelu Tătaru, președintele Filialei Teritoriale Vaslui a PNL, deși liberalii ar fi putut ataca de mult CL Zăpodeni în contencios administrativ, dar nu au făcut-o, instanța urmând a obliga legislativul local să valideze cele două mandate.
Deși au fost aleși pe lista pe care PNL a prezentat-o alegătorilor din Zăpodeni, printr-o „tâmpenie” legislativă, votul popular are nevoie de încuviințarea celor care au fost aleși, în prima ședință a legislativului local având loc o procesiune ridicolă în care consilerii aprobă validarea mandatelor celor aleși de popor. Astfel se poate ajunge la asemenea situații.
Primarul spune că cei doi sunt „capii răutăților”, cei care s-au opus cel mai vehement mandatul trecut validării mandatului unui consilier PSD, care trebuia să înlocuiască un consilier al acestui partid care a decedat. De la începutul anului 2015, consilierii PNL și PDL, ajunși la balotaj cu pesediștii în Consiliu, șase la șase, s-au opus validării mandatului, practic fără niciun motiv temeinic. Cei doi, dintre care unul a candidat la primărie, au fost în fruntea acestei lupte absurde. Acum pesediștii le plătesc o poliță, cu atât mai mult cu cât au majoritate în CL Zăpodeni, șapte mandate, față de șase ale liberalilor. Doamne ferește să decedeze unul dintre consilierii pesediști sau să se retragă, după validarea celor doi. Sunt toate premisele ca situația din mandatul precedent să se repete!
Luptele politice din CL Zăpodeni au un trecut tumultos și, potrivit actualului primar, Ionel Chiratcu, l-au îmbolnăvit pe fostul primar pesedist, Constantin Gavril.

În ședința din februarie 2015, după decesul consilierului PSD și realizarea parității de șase la șase între PSD și PNL, ca să fie bine, fostul primar Constantin Gavril a ajuns chiar să promită că, dacă consilierul PSD va fi validat, va avea grijă ca la fiecare ședință să lipsească câte un consilier PSD și astfel paritatea atât de dragă liberalilor să se păstreze. Nu a fost însă crezut.
Actualul primar are și el o poliță cât se poate de personală de plătit liberalilor, pentru că, după ruperea USL, liberalii și noii lor aliați liberal-democrați au reușit schimbarea sa ca viceprimar desemnat în 2012, cu pepededistul Adrian Diaconu, trecut la ei.
„Vă rog să acceptați cuvântul meu de onoare că, dacă veți valida pe domnul Leonte în calitate de consilier, nu se va schimba nimic, se va ține cont de propunerile dumneavoastră. La fiecare ședință de CL, prin rotație, un consilier al PSD va lipsi, astfel cã ne vom afla în aceeași situație ca cea de azi: dacă un proiect de hotărâre nu vi se pare corect, nu va trece. Cuvântul meu de onoare e sfânt, eu nu am fost ales primar de șase mandate de cetățeni pentru că aș fi vreun infractor sau golan, ci pentru că am fost întotdeauna un om corect”, le spunea fostul primar Constantin Gavril liberalilor din Consiliu în februarie 2017. Nu a avut nicio trecere pe lângă ei, situația și blocajul perpetuându-se încă doi ani.
Acum, urmașul lui Gavril, câștigător detașat în alegeri, vrea să arate indulgență și mărinimie față de vajnicii adversari din trecut, nu înainte de a le fi arătat cine e șeful.
“Da, vor fi validați. Am trecut acest proiect de hotărâre pe ordinea de zi la fiecare ședință, însă ei nu s-au prea prezentat. Aceștia doi au fostcei mai reclamagii dintre toți și l-au umplut de dosare și l-au îmbolnăvit pe fostul primar. Poate ar trebui să găsească și liberalii niște oameni mai „așezați” și mai rezonabil ca să îi trimită în consiliu local. Dar vor fi validați, deși trei ani au făcut numai probleme comunității prin blocarea activității consiliului”, a spus primarul Ioan Chiratcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.