fbpx
22.3 C
Vaslui
duminică, 7 august, 2022

RĂMÂNE LA HUȘI… Punct final în epopeea transferului medicului Bogdan Popa, de la Spitalul Huși, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Chirurgul va rămâne manager la “Dimitre Castroian”, după ce actualii colegi s-au rugat practic de el să nu-i părăsească. Oficial, blocajul a fost pus în cârca Comitetului director al unității sanitare din Huși, care, în al 12-lea ceas, s-a opus transferului. Neoficial, Bogdan Popa nu a mai ajuns la spitalul din Vaslui după ce medicii de aici s-au opus instalării lui în fruntea echipei medicale. Prin frontul comun pe care l-au făcut, cadrele medicale vasluiene i-au dat o palmă și lui Dumitru Buzatu, care a crezut că poate numi directorul la spital așa cum a procedat cu fiul său, pe care l-a cocoțat în scaunul de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului în urma unor trocuri de partid mai mult sau mai puțin vizibile. Scaunul de director medical la SJU Vaslui nu va rămâne pentru mult timp liber, acesta urmând a fi ocupat, pentru o perioadă interimară, de dr. Laura Ionescu, șefa secției Neonatologie.

Cel mai nedorit dintre chirurgi. Cu acest titlu va rămâne medicul Bogdan Popa, managerul Spitalului “Dimitrie Castroian” din Huși, după încercarea eșuată de a se transfera la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde urma să ocupe postul de director medical. Doctorul nu s-a înscris la concursul organizat de spital pentru această funcție, așa cum era normal, ci urma să fie instalat după transfer, ca interimar, în baza unor dispoziții ale președintelui Consiliului Județean. Dosarul privind transferul a plecat de la Huși, pentru ca ulterior să fie aprobat de comitetul director al unității sanitare din Vaslui. Numai că atunci când zarurile păreau a fi aruncate, tot angrenajul care trebuia să-i asigure lui Popa funcția de director medical s-a gripat, iar transferul a picat. “Vina” aparține în totalitate medicilor de la SJU Vaslui, care nu au acceptat sub niciun chip să fie tratați ca o turmă de oi, în fruntea căreia Dumitru Buzatu să-și pună măgarul. Cadrele medicale vasluiene au protestat și s-au opus transferului pentru că nimeni nu le-a întrebat dacă sunt și ele de acord cu această numire. Neoficial, am aflat că Dumitru Buzatu a chemat la el câțiva medici de la SJU Vaslui, cărora le-a reamintit de investițiile făcute la spital, de toată aparatura cumpărată în ultimii ani, în speranța că Popa va fi acceptat într-un final. Numai că medicii au zis ca președintele Consiliului Județean și au făcut cum au considerat ei că este mai bine pentru echipa medicală. Imediat după ședința cea de taină, Popa ar fi început să sune medicii de la SJU Vaslui, pentru a-i convinge că venirea lui ar însemna un mare plus pentru unitatea sanitară. Conversațiile telefonice nu au mai avut loc pentru că niciun medic nu i-a răspuns la telefon , iar în acest punct a înțeles și chirurgul de la Huși cât e de dorit la Vaslui. Supărat că nimeni nu vrea să vorbească cu el, Popa a trimis un fax spitalului din Vaslui, prin care a anunțat că nu se va mai transfera.

Loading...

Varianta oficială cu happy-end pentru medicul Popa

Având un ego uriaș, medicul Popa nu a acceptat o asemenea umilință, astfel că pe ultima sută de metri, a întors transferul la 180 de grade, născocind o poveste cu happy-end, din care să iasă tot el bine. Acesta a lansat, pe un site apropiat PSD, informația potrivit căreia medicii de la Huși l-ar fi dorit în continuare managerul lor. Atât de mult încât au început să întocmească liste pentru ca Popa să rămână la spitalul “Dimitrie Castrioan”. Potrivit surselor noastre, inițiativa ar fi aparținut secretarei acestuia, care a dat zeci de telefoane în stânga și în dreapta, ca lista să fie cât mai stufoasă. Așa se face că azi, potrivit informațiilor oficiale, chirurgul Bogdan Popa nu a mai venit la Vaslui, din cauza Comitetului Director de la “Dimitrie Castroian”, care s-a opus transferului. Managerul rămâne, așadar, la Huși, unde va purta unitatea sanitară prin valurile învolburate ale procesului de acreditare.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/transferul-anului-a-picat-chirurgul-popa-s-a-sucit-dupa-ce-medicii-de-la-spitalul-judetean-au-facut-front-comun-impotriva-lui/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri