Loading...

NOU…În centrul Vasluiului s-a deschis un nou pub. Este vorba de Route 66 care functioneazã în locatia fostei terase din spatele Casei de Culturã, Covorul Verde. Dacã e sã ne luãm dupã declaratiile patronului, noul pub va deveni în cel mai scurt timp un bistro veritabil în care se vor servi pe lângã cafea, berea casei, whisky sau cocktailuri, celebrele plãcinte din brânzã sãrate din R. Moldova. ”În cel mai scurt timp voi aduce o bucãtãreasã din R. Modova care sã ne facã aici, la Vaslui, celebrele plãcinte din R. Moldova. Vã spun sincer cã am fãcut drumul special pânã la Chisinãu, de multe ori, cu prietenii ca sã mâncãm acele plãcinte care merg grozav cu bere”, a spus unul din proprietari. Asa cum îi stã bine unui pub, regele berii în aceastã locatie va fi Heineken, iar mahmureala va fi tratatã cu cafea Illy si limonadã cu ghimbir.

De astãzi, vasluienii sunt invitati sã treacã pragul unui pub discret, dar destul de cochet, situat în spatele Casei de Culturã. Route 66 nu se vrea a fi Irish Pub în adevãratul sens al cuvântului, însã atmosfera din interior, în care troneazã barul de lemn masiv si canapelele din piele verde, te duce cu gândul la o astfel de locatie. ”Nu am vrut sã facem un Irish Pub. Este unul la Vaslui si zic cã e destul de reusit. Dacã vreti, vã spun de unde am furat modelul. De la Taverna Sârbilor din Brasov. Când am intrat acolo pentru prima datã, mi-am zis cã dacã o sã-mi deschid vreodatã ceva în domeniu, va fi exact ca acolo. Si iatã cã peste ani mi s-a împlinit acea viziune. Cât despre mobilierul de la bar si canapele, recunosc cã nu stiam cum vor iesi. Am apelat la doi producãtori de mobilier de la noi din judet si uitati-vã ce minunãtie a iesit. Chiar vreau sã le multumesc pe aceastã cale. Canapelele si piesa de mobilier din care-i fãcut barul dau personalitatea acestui pub”, a spus unul dintre proprietarii barului, care deocamdatã vrea sã rãmânã anonim. “Vreau sã rãmânem anonimi, cei care am deschis acest bar. Nici angajatii nostri nu o sã stie cine-i patron. Îl vor cunoaste pe manager si atât. Noi vom fi doar clienti aici si ne vom plãti notele ca fiecare om de rând. Vom lãsa chiar si un bacsis la ospãtari. Sper ca cei de la Fisc sã nu citeascã aceastã parte a declaratiei. Nu vreau ca angajatii sã fie stânjeniti când noi o sã venim la cafea, ori la meciuri în pub”, a mai spus acesta.

Raftul de cãrti si berea Heineken

Un pub care se respectã are si o bere veritabilã care sã tinã companie microbistilor în lungile seri când se joacã meciurile tari din Europa. “Berea casei în acest bar va fi celebra bere de la Heineken, fiindcã altfel nu se putea. Nu poti sã te întâlnesti cu prietenii la un meci de Champions League si sã bei o altfel de bere. Pentru mahmurealã de a doua zi, avem un remediu potrivit. O cafea de la Illy sau o limonadã cu ghimbir. De asemenea, avem si o gamã variatã de cocktailuri, ceaiuri, dar si bãuturi fine pentru cunoscãtori. Preturile nu sunt de speriat si as spune chiar normale pentru Vaslui”, a declarat Rãzvan, barmanul sef de la Route 66. Totusi, elementul de originalitate al acestui pub este raftul cu cãrti. Chiar la intrare stau asezate fãrã o noimã anume mai multe cãrti de citit pentru cei care vin singuri, dimineata la cafea. “Cãrtile nu sunt un moft. Puburile nu sunt locurile în care îsi dau întâlnire betivii. Aici noi mizãm pe lume civilizatã care vine dimineata la cafea si dupã-amiaza la relaxare. Sunt multi elevi care dupã ore vin în puburi, în general, la un ceai si un suc. Pentru ei avem si culegeri de probleme si teste pentru Bac. Chiar la un moment dat ne-am gândit cã dacã Ministerul Educatiei a fãcut un manual pentru orele de sport, sã îl achizitionãm si noi pentru cei care nu pot merge la miscare din cauza unor rãceli si vin la noi sã bea un ceai”, ne-a mai spus Rãzvan, în spirit de glumã

În scurt timp la Route 66 se vor face plãcinte ca la moldoveni

NOUTATE…Unul dintre proprietarii acestui pub are o fixatie. A rãmas impresionat de plãcintele cu brânzã sãratã si mãrar din R. Moldova si vrea sã le aducã la Vaslui: ”Pubul nostru va functiona si ca un mic bistro. Voi aduce din R. Moldova o bucãtãreasã care sã facã pe lângã sandwich-uri sau alte gustãri si celebrele plãcinte moldovenesti cu brânzã sãratã si mãrar care merg bine cu berea. Poate unii cunoscãtori ar zice cã nu se potriveste, dar eu cred cã acele plãcinte vor avea cãutare si la Vaslui”. Patronul pubului ne-a mãrturisit si de unde vine denumirea de Route 66. ”Initial am vrut sã denumim barul dupã un drum judetean celebru, numai bun de off-roud, dar s-ar fi interpretat cã facem politicã sau batem vreun apropo cuiva si am renuntat. Am pus denumirea dupã celebrul drum din SUA ca sã nu supãrãm pe nimeni, în speranta cã poate vreodatã o sã avem si pe la noi o autostradã”, a mai spus acesta.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/pub-nou-in-centrul-vasluiului-cu-rafturi-de-carti-si-bere-heineken

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.