Sunt cuvintele rostite de deputatul PMP Corneliu Bichineț în cadrul unei conferințe de presă, dar nicidecum ca un slogan, ci drept o constatare amară. „Oriunde te duci, la orice instituție județeană, nu găsești decât șefi pesediști, de aceea cred că PSD-ul va dăinui 100 de ani în județul Vaslui! Peste tot e PSD, PSD, PSD! Și Ziua Ambulanței a fost transformă într-un eveniment al PSD, nu au mai fost invitați membrii ai altor partide. În condițiile în care celalalte partide nu fac decât să se certe, singura șansă pentru a scăpa de ciuma roșie” este Partidul Mișcarea Populară, singur în stare să coaguleze societatea civilă care s-a săturat de conducerea pesedistă”, a spus Bichineț.

Loading...

Cu toate piedicile pe care primarii PSD le pun în cale, PMP este în plin proces de consolidare a organizațiilor locale și atragere de noi membri.

Fără să mă invite nimeni, am mers ieri la ședința organizată de Consiliul Județean Vaslui cu ocazia Zilei Ambulanței. Definitoriu pentru politica vasluiană: niciun reprezentant al vreunui partid, altul decât PSD, nu era prezent la această manifestare, pentru că nu au fost invitați. Același lucru se întâmplă peste tot, la toate instituțiile din județ, la DSP sal la ISJ, Primărie sau Prefectură, unde, în conducere, nu vezi decât PSD, PSD, PSD! În acest județ, nimeni nu poate rezolva nimic fără undă verde de la partidul instalat la conducere acum 27 de ani. Acesta este și motivul pentru care cred că, în județul Vaslui, PSD va dăinui 100 de ani! În condițiile în care PNL-ul nu-și găsește făgașul, nici după alegerile interne, și nu știu cum să scape de singurul parlamentar vasluian, Daniel Olteanu, ALDE este fragmentat în trei, fără să aibă un conducător de calitate, iar reprezentantul USR, care a reușit să fie trimis de vasluieni în Parlament a avut, în jumătate de an de mandat, doar două luări de cuvânt, fără vreo legătură cu județul Vaslui, și este mult lăudat pentru activitate”, a mai spus Bichineț, care s-a întrebat ce ar trebui să se întâmple în cazul său, cu toate inițiativele sale legislative, declarațiile săptămânale și frecventele luări de cuvînt.

Singurul partid care ar avea șanse să se opună PSD-ului este PMP, aflat în continuu proces de consolidare. Dar sunt realist, prima dată trebuie să ne formăm ca partid în județ, însă cred că până la alegerile viitoare PMP va avea un cuvânt de spus”, a mai spus deputatul.

Sunt realist, a repetat Bichineț, „pentru ca PMP să reprezinte o forță politică serioasă în județ, trebuie să atragem oameni buni. De aceea, le comunic celor care au lucrat alături de mine în PRM sau PNL că sunt așteptați să mi se alăture în PMP, partid care prețuiește oamenii de calitate și care, având încă structura de conducere nedefinitivată, atât la nivel local, cât și central, le oferă oportunitatea să poată face o carieră politică. Cei care mă cunosc știu că, deși am în spate o carieră solidă, de director de liceu, senator, președinte și vicepreședinte de Consiliu Județean, îmi place să lucrez în echipă și să am alături de mine oameni integri”, a declarat Corneliu Bichineț.

Politica obstrucționistă a PSD față de patidul său, manifestată prin tertipuri ale unor primari „dictatori” nu va reuși să împiedice dezvoltarea PMP, a arătat președintele PMP Vaslui: „Peste tot, am întâlnit aceeași politică obstrucționistă, nu din partea altor partide, ci a unor indivizi aleși în fruntea comunelor, aceeași care, cândva, când eram la conducerea Consiliului Județean, îmi cereau ajutorul, iar eu l-am oferit necondiționat! La Todirești, de exemplu, cei circa 40 de membri prezenți la alegerile PMP au trebuit să se întâlnească la Negrești, pentru că primarul nu a permis ca în comuna lui să fie înființată o organizație PMP. La fel la Ștefan cel Mare sau Pădureni și în alte 4 5 comune, unde primari despre care aveam o părere foarte bună ne-au interzis să ținem alegeri în căminul cultural, cum ne permite legea. Tuturor, nu vreau să le spun decât atât: “Să vă fie rușine!”. Pe acești oameni îi asigur că, cu toată opoziția lor, până în luna septembrie vom reuși să avem organizații solide în toate localitățile, pentru ca, în luna octombrie, membrii PMP săși aleagă conducerea județeană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.