0.1 C
Vaslui
8 decembrie, 2023

„Promenada Inimilor” la Bârlad

31 de minute ago

SÃNÃTATEA INIMII…Clubul Rotary Bârlad, împreunã cu Fundatia Inimii, continuã programul „Promenada Inimilor” si în acest an, cu ocazia Sãptãmânii Mondiale a Inimii. Clubul Rotary Bârlad lanseazã programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil de a fi parcurs de cãtre cât mai multi participanti. „Promenada inimilor” va avea loc sâmbãtã, 30 septembrie, începând cu ora 10.00, în Grãdina Publicã din Bârlad, finalizându-se cu o tombolã cu cadouri surprizã. Poate participa oricine vrea si nu are o problemã cu mersul pe jos .

Aceastã actiune îsi propune sã încurajeze populatia orasului sã facã miscare, ca mijloc de preventie a bolilor cardiovasculare, reamintind tuturor cã activitatea fizicã, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de preventie a bolilor cardiovasculare. Rotary Club Bârlad organizeazã si în acest an „Promenada Inimilor”, un proiect districtual în colaborare cu Fundatia Inimii si Primãria Bârlad. Ideea proiectului este sã pãstrãm un stil de viatã cât mai sãnãtos si reamintim tuturor cã activitatea fizicã, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de preventie a bolilor cardiovasculare. Cu acest prilej, bârlãdenii sunt asteptati sã se alãture la o plimbare în grup, sâmbãtã, 30 septembrie 2023, de la ora 10:00 , prin Grãdina Publicã din Bârlad.

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferã de hipertensiune arterialã. Sapte milioane de români suferã de una dintre manifestãrile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnicã este elementul central al optimizãrii modului nostru de viatã. Noi ne-am pus inima la treabã. Tu ce faci?”, declarã Dan Gaitã, profesor de cardiologie si membru Rotary.

„Traseul propus pentru promenadã începe la poarta de intrare în Grãdina Publicã , are un punct de control la rondul central, un al doilea la crucea din deal iar punctul terminus este tot la poarta grãdinii. Dupã parcurgerea întregului traseu si validarea tichetelor de participare la fiecare dintre cele trei puncte de control, toti „plimbãretii” vor participa la o tombolã cu cadouri surprizã! Beneficiile miscãrii în aer liber sunt multiple, viata din ce în ce mai sedentarã a omului contemporan precum si alimentatia nesãnãtoasã sunt cauzele bolilor cardiovasculare, a obezitãtii si diabetului. Program initiat de Fundatia Irlandezã a Inimii si implementat deja în peste 10 tãri europene, „Promenada Inimilor” a avut un succes rãsunãtor si printre români. În tara noastrã, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare”, a precizat presedinte Rotary Club Bârlad în anul 2023-24, Adina Codreanu.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/promenada-inimilor-la-barlad-2/

Ultimă oră

Același autor