Promenada inimilor la Bârlad

0

Loading...

LA MISCARE Clubul Rotary Bârlad împreunã cu Forumul National de Preventie continuã programul “Promenada Inimilor” cu ocazia “Zilei Mondiale a Inimii”, prin desemnarea unui traseu accesibil care îsi propune sã încurajeze populatia orasului sã facã miscare, ca mijloc de preventie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care a avut loc pe 29 septembrie. La Bârlad, începutul promenadei va avea loc la orele 10.00, sâmbãtã, 7 octombrie. Locul de plecare este platoul din fata Hotelului Moldova.

„La fiecare 30 de minute un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferã de hipertensiune arterialã. Sapte milioane de români suferã de una din manifestãrile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnicã este elementul central al optimizãrii modului nostru de viatã. Noi ne-am pus inima la treabã. Tu ce faci?”, spune prof. dr. Dan Gaitã, membru în Comitetul de Conducere al European Heart Network. În aceastã idee, Clubul Rotary Bârlad continuã, si în acest an, programul “Promenada Inimilor”, prin organizarea unei promenade care va avea loc la orele 10.00 , sâmbãtã, 7 octombrie. Locul de plecare este platoul din fata Hotelului Moldova. Traseul are circa 2 km, participantii urmând sã parcurgã la pas distanta pânã la Grãdina Publicã, platoul cu chiosc. Sunt invitati sã participe cât mai multi locuitori ai orasului nostru. În Grãdina Publicã, tinerii membri ai Interact si alti elevi ai liceelor din Bârlad vor participa la o competitie de alergare ce se va desfãsura pe aleea “Al. Vlahutã” pe o distantã de 400 m pentru fete si 800 m pentru bãieti. Câstigãtorii celor douã competitii vor primi fiecare câte o bicicletã.

“<<Promenada Inimilor” se adreseazã întregii comunitãti, indiferent de vârstã sau de conditia fizicã. Vã asteptãm deci sã vã alãturati membrilor Clubului Rotary Bârlad, precum si prietenilor lor mai mici din Interact Bârlad, printr-o participare cât mai mare la proiectul nostru <<Promenada Inimilor>> 2017, un proiect la nivel national promovat de rotarieni în 40 de orase din România. Vã dorim o plimbare cât mai plãcutã si multã sãnãtate tuturor.”, a precizat Valeriu Ion Popa, presedintele Clubului Rotary Bârlad.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/promenada-inimilor-la-barlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.