5.3 C
Vaslui
19 aprilie, 2024

Proiectil exploziv, descoperit în comuna vasluiană Drânceni

Sursa foto: facebook

Un proiectil exploziv cu calibrul de 75 de milimetri a fost descoperit, joi, în comuna Drânceni, de un cetăţean care efectua săpături pentru amenajarea unei fose septice.

Astazi, în jurul orei 13:30, un cetățean din localitatea Ghermănești, comuna Drânceni, care executa săpături pentru montarea unei fose septice a descoperit un

de calibrul 75 milimetri. Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată, a anunțat de urgență organele abilitate. Specialiștii pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit cu promptitudine folosind autospeciala pentru intervenții pirotehnice, au ridicat elementul de muniție, pe care, mai apoi, l-au transportat în condiții de maximă siguranță, în vederea depozitarii și distrugerii, au anunțat reprezentanțiiISU Vaslui, pe Facebook.

De asemenea, ei atrag atenţia cu privire la faptul că atunci când găsesc astfel de elemente de muniţie, cetăţenii au obligaţia să anunţe autorităţile şi să nu le manevreze, pentru a evita producerea unor explozii.

În plus le recomandă cetățenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

să nu miște de pe locurile pe care se află, elementele de muniție descoperite;

să nu desfacă și să nu predea la operatorii economici(societățile ce au ca activitate colectarea materialelor feroase), elementele de muniție descoperite;

să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;

să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/locale/proiectil-exploziv-descoperit-comuna-vaslui-dranceni-924723.html

Ultimă oră

Același autor