Ca o continuare a Programului Operațional Regional 2007-2013, POR 2014-2020 reprezintă unul dintre programele prin care România are posibilitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile provenite din FEDR (Fondul European pentru Dezvoltare Regională) în perioada menționată. Denumit pe scurt și Regio, programul a fost adoptat și a început să fie implementat, sprijinind nevoile de dezvoltare regională pe domenii de activitate diverse. La baza viziunii strategice stă, desigur, o analiză detaliată a situației economice și sociale pentru fiecare regiune a României. Care sunt principalele probleme identificate și zonele de interes vizate? Cu ajutorul experților din spatele site-ului www.inforegionordest.ro am reușit să aflăm răspunsul la această întrebare.

Loading...

Situația complexă a necesarului de dezvoltare se reflectă și prin numărul sporit de axe prioritare de investiții ale POR 2014-2020, față de Programul Regio anterior. Problemele pentru care se caută soluții prin prezentul program sunt următoarele:

Având în vedere toate aceste probleme și situații identificate, POR 2014-2020 are foarte bine definite obiectivele propuse. Mai exact, este vizată creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață din comunitățile locale și regionale. Misiunea poate fi astfel dusă la îndeplinire prin susținerea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii și a serviciilor, în așa fel încât fiecare regiune să își poată valorifica potențialul prin gestionarea cât mai eficientă a resurselor.

Toate aceste informații, dar și numeroase alte detalii cu privire la ghidul solicitantului, instrucțiuni sau statusul proiectelor pot fi regăsite și în cadrul site-ului anterior menționat – www.inforegionordest.ro – ai cărui experți ne-au furnizat și datele cu privire la problemele a căror soluționare este urmărită prin Programul Operațional Regional desfășurat în perioada 2014-2020.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/proiecte-regio-pentru-dezvoltare-%e2%80%93-principalele-probleme-identificate-in-urma-analizei-situa%c8%9biei-economice-%c8%99i-sociale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.