fbpx
17.5 C
Vaslui
miercuri, 10 august, 2022

PRIVILEGIAT… Senatorul Iulian Mihail Bîca se poate considera un parlamentar descurcăreț! Pentru cabinetul de senator din Bârlad, de 24 de metri pătrați, închiriat de la Primăria Bârlad, acesta plătește o chirie modică de 70,5 lei lunar, cât un prânz la cantina Senatului, iar spațiul i-a fost predat după ce a fost igienizat și modernizat de primărie, cu peste 13.500 de lei din bugetul local. Adică bani care se vor amortiza în 16 ani, la nivelul unei chirii de 70,5 lei pe lună. Primăria Bârlad a confirmat oficial aceste informații, însă procedeul a fost unul anevoios. 60 de zile a așteptat redacția Vremea Nouă aceste răspunsuri, timp în care redactorii noștri au fost denigrați pe canalele oficiale de comunicare ale Primăriei, pentru simplu fapt că au îndrăznit să ceară astfel de documente. Ca performanță parlamentară, senatorul Iulian Bica nu strălucește. O arată și cifrele pe de site-ul oficial al Senatului. În jumătate de mandat, Iulian Bâca, cocoloșit cu chirie subvenționată de autoritățile Bârladului, a izbutit de la tribuna Parlamentului să pună doar o întrebare, iar la capitolul interpelări sau întrebări către prim-ministru, este zero barat. Are, în schimb, 47 de inițiative legislative, doar semnate de acesta ca să fie la număr, nu și inițiate, și 29 de luări de cuvânt. Cifra de 29 însă nu trebuie să uimească pe nimeni, căci la o simplă privire în majoritatea dintre alocuțiuni, arată că Iulian Bîca a spus doar “Bună ziua, am votat pentru, mulțumesc și o zi frumoasă!”.

După mai mult de 60 de zile de la solicitarea pe care redactorii Vremea Nouă au trimis-o primarului Boroș, prin care ne doream să aflăm pentru cititorii ziarului nostru costurile suportate din bugetul local al bârlădenilor, pentru cabinetul parlamentar al senatorului Iulian Bîca, iată că a venit și mult așteptatul răspuns. Așa am aflat că pentru spațiul de 24 de metri, de pe strada Ștefan Procopiu nr.7, suma stabilită pentru chirie este de 0,84 lei/mp, mai precis 20,16 lei lunar! Coeficientul de majorare conform zonei este de 3,5 lei/mp, astfel că în total, chiria ajunge la 70,5 lei lunar, cât trei pachete de țigări. Nu putem să nu observăm că prețul chiriei este unul subvenționat, fiindcă și un asistat social, care stă cu chirie la locuințele sociale, credem că plătește mai mult pe metrul pătrat.

Loading...

Înainte de stabilirea chiriei, s-a făcut o reparație de 13.500 de lei!

Contractul de închiriere este întocmit la data 27.01.2022, după ce în luna noiembrie Consiliul Local a aprobat această închiriere. În acest răgaz de timp, Primăria Bârlad s-a îngrijit ca spațiul cu pricina să se ridice la nivelul unui senator. Și, pe repede înainte, s-a purces la scoaterea la licitație a lucrărilor de renovare a spațiului, licitație cîștigată prin încredințare directă de o firmă din Bârlad, Wash Exper SRL. Pe 20 decembrie 2021, Primăria Bârlad dă societății o notă de comandă pentru executarea unor lucrări de reparații “la incinta imobilului situat în strada Ștefan Procopiu nr.7, în valoare de 13.586,63 de lei cu TVA, conform devizului anexat”. Pentru 24 de mp și patru pereți văruiți, plus montat o chiuvetă și un perete fals, devizul pare cam exagerat. Gândiți-vă că un gospodar pe un apartament de trei ori mai mare decât spațiul lui Bâca, pentru un văruit și reparat trei prize și turnat o terasă de beton de 3 metri pătrați, nu cheltuie mai mult de 5.000 de lei. Dar devizul este deviz și nu comentăm. Totuși, ne atrage atenția că la “repararea instalației electrice”, costul materialelor este 0 lei și al manoperei 300 de lei! Ce s-a reparat de 300 de lei, fără niciun material cumpărat? Probabil ingeniozitatea electricianului care a descoperit prizele wireless sau o fi strâns șuruburile de la prize pentru 300 de lei?? Luând devizul la bani mărunți, mai găsim și “modificat instalație sanitară” la fel, materiale 0, manoperă 297 de lei. Apoi “gled de tencuieli” – material 14 lei, manopera 234 de lei… Totalul este, cum am scris, 13.586 de lei cu tot cu TVA, o sumă destul de mare pentru 24 de metri văruiți. Lucrarea a fost executată însă în timp record (trei zile), taman în ajunul Crăciunului! Acest lucru probabil că a contat cel mai mult, dacă e să ne luăm după referatul de necesitate întocmit de funcționarii din Primărie, atunci când au ales executantul: “Din studierea pieței locale, a fost identificată o firmă de profil, respectiv SC WASH EXPERT SRL, care poate efectua cât mai rapid lucrările de reparații din incinta imobilului mai sus menționat (din strada Ștefan Procopiu nr.7 – n.r.) și care dispune de personal specializat pentru executarea acestor lucrări”.

Bârlădenii au plătit pentru ca senatorul Bîca să aibă un cabinet parlamentar curat. Cum îi răsplătește?

Ca orice ales, fie el local sau parlamentar, senatorul Iulian Bîca are cel puțin obligația ca să facă un raport de activitate către bârlădeni. Cum nu am găsit niciun astfel de raport, am mers la pagina Senatului României, unde am găsit publicat ce a făcut senatorul Iulian Bîca pentru județul Vaslui în Parlament de când a fost ales. Vă prezentăm așadar activitatea acestuia:

Inițiative Legislative – 47 (dar la o simplă căutare vedem că nici una nu este inițiată de acesta, ci este doar coinițiator, adică a semnat alături de alți inițiatori);

Declarații politice – 0;

Întrebări – 0;

Interpelări – 1

Interpelări adresate primului ministru – 0;

Luări de cuvânt în plen – 29 (prin care se prezintă la microfon și menționează cine este și că a votat “pentru”). Și cam atât!

Ieri am vrut să discutăm cu șeful de cabinet al senatorului Iulian Mihail Bîca, însă nu am avut cu cine. Lipsea de la birou! Am încercat să îl contactăm pe senator pentru a-l întreba dacă este mulțumit de spațiu, dar mai ales să aflăm despre preocupările acestuia ca ales. Însă, până la închiderea ediției nu am primit niciun semn.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/cand-te-cheama-bica-si-esti-senator-primaria-sare-la-cap-cu-un-spatiu-ieftin-si-curat-foto-facsimil/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri