Judecătorii au uitat să-i ia carnetul

0

După ce a fost prins băut la volan, pe Relu Nistor judecătorii bârlădeni l-au condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, dar au uitat să-i ia dreptul de a conduce. Eroarea a fost îndreptată de Curtea de Apel Iași.

Loading...

Prins băut la volan, cu o alcoolemie de peste 0,8 mg/l alcool pur în aerul expirat, infracțiune ce se poate pedepsi cu închisoarea, un bărbat din Fălciu a fost trimis în judecată, în august. Judecătorii bârlădeni au hotărât să-l condamne pe șoferul Relu Nistor la o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare cu suspendare, cu obligația prestării a 60 de zile de muncă în folosul comunității, fie în cadrul Primăriei comunei Fălciu, fie la Biserica din satul natal, Bogdănești. Magistrații au uitat însă să aplice și alte pedepse complementare, stabilite prin lege pentru astfel de infracțiuni. Sesizând neregula, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au contestat sentința la Curtea de Apel Iași. Eroarea a fost corectată de magistrații ieșeni care, zilele trecute, au hotărât ca, în plus față de pedeapsa primită la Bârlad, Relu Nistor să primească și pedeapsa accesorie de interzicerea unor drepturi, printre care cel a fi ales ori a ocupa o funcție ce implică exercițiul unei funcții publice. Cel mai important însă este că șoferului în cauză i s-a ridicat dreptul de a conduce, timp de 3 ani, orice vehicol pentru care este necesar permis de conducere, cu excepția motoscuterelor sau a motocicletelor.
În plus, dacă pe durata perioadei de supraveghere impusă de judecători la doi ani, bărbatul va comite o altă infracțiune, el va executa în regim de detenție în plus și pedeapsa primită pentru conducere sub influența alcoolului, un an și jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.