„Prima doamnă”, soția de primar atotputernică, trebuie oprită

0

Devastează bugetele locale, pun mâna pe mașina primăriei, dau tonul, le persecută pe celelalte femei cumsecade din comună și țin isonul la manifestările organizate de soți. Sunt „primele doamne”, soțiile primarilor, care au ajuns să facă legea în România și să-și substituie soții. Cu originalitate, deputatul PMP Corneliu Bichineț atrage atenția de la tribuna Parlamentului asupra unui adevărat fenomen social nefast, pe cât de prezent, pe atât de neglijat: „instituția nelegiferată a primei doamne”.

Loading...

„Un fenomen devastator face prăpăd în România mai tare decât viforul siberian, decât arșița tropicală, iredentismul maghiar sau teroarea islamică. Este vorba de manifestarea acută, sinistră a primelor doamne, care au proliferat, s-au înmulțit în comunele, orașele, municipiile și județele României”, a spus, într-o intervenție de la tribuna Camerei Deputaților, Corneliu Bichineț, președintele PMP Vaslui. Deputatul a cerut chiar intervenția Guvernului pentru stoparea acestui adevărat fenomen social care are consecințe tragi-comice: „De aceea, cer intervenția promptă a domnului prim-ministru Mihai Tudose, care, nu-i așa?, este ultima noastră nădejde în această perioadă: să dea un ordin la prefecți, pentru că în România nimeni nu a legiferat instituția primei doamne”.
„Apreciez delicatețea doamnei profesor Carmen Iohanis, care nu permite nimănui să i se adreseze cu apelativul „prima doamnă”, deși la nivelul acesta parcă ar merita. De la Elena Ceaușescu încoace, pentru o sută de ani, România nu mai are nevoie de „prima doamnă””, a mai spus Bichineț.
Deputatul a venit apoi cu observații directe și personale asupra manifestărilor acestor „prime doamne”, cu atât mai puternice cu cât sărăcia și înapoierea este mai pronunțată în localitățile în care „strălucesc”: „Cu cât o localitate este mai săracă, cu atât mai zgomotos se manifestă unele soții de primar, care cer și acceptă să li se spună „doamna primar”. Femei care, prin lăcomia lor devastează bugetele locale, pun mâna prima data pe mașina primăriei, și în mod automat și pe șoferul acesteia, care uneori este bun la toate, dau moda, tonul în localități, au ciudă pe profesoare și pe medici, în mod automat, pe toate femeile la locul lor din localități. De asemenea, la zilele festive care se organizează, de cele mai multe ori „doamnele primar” țin discursuri. Am avut privilegiul să merg într-o localitate, n-o mai pomenesc, că îmi pare rău de cel care a fost primarul acolo, că de suparare a și murit după incident. La insistentele impertinente ale unui lăutar din București, adus pe bani grei, pe banii contribuabililor în comună, ca „să urce pe scenă doamna primar”, „doamna primar”, care fugise în clasa a IX-a de la școală și nu a mai avut cum să continue nici intensiv la seral sau la fără frecvență, ireparabilul s-a produs: „doamna primar” a urcat pe scenă, a ținut un discurs. Dar, cum soțul avea 4 – 5 mandate, și la fiecare doamna acumulase niște kilograme în plus, scena s-a rupt. Nu vă mai spun ce s-a întâmplat acolo”.
„În concluzie, am vorbit despre femeile celebre din județul Vaslui, despre miile de femei la locul lor, care își văd de muncă, de familie, de copii, dar e nevoie să stopeze cineva „primele doamne”, care se manifestă dezastruos în comunele, orașele și județele României. De aceeaa, domnule Tudose, interveniți dumneavoastră, pentru că la domnul Dragnea cred că nu este cazul să mai insist, pentru că are alte probleme în această perioadă”, a cerut Bichineț în Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.