fbpx
19.5 C
Vaslui
joi, 18 august, 2022

PREVENTIE… Politistii vasluieni au fost prezenti la Festivalul Open Camp pentru a le explica tinerilor efectele nocive ale consumului de substante psihoactive, precum si necesitatea implicãrii în prevenirea situatiilor în care pot deveni victime sau autori ale unor infractiuni. Cei curiosi au avut posibilitatea sã testeze ochelari speciali, care simuleazã efectele consumului de alcool si de substante psihoactive. De asemenea, politistii au fost prezenti la seminarul de conduitã si conducere preventivã, organizat sâmbãtã, în fata Sãlii Sporturilor, în cadrul Festivalului Open Camp.

La eveniment a fost invitat un instructor de conducere preventivã, din cadrul Politiei Române, care a împãrtãsit persoanelor prezente sfaturi si recomandãri din experienta proprie care sã îi ajute pe motocliclisti sã se bucure de pasiunea lor în sigurantã. Printre persoanele invitate sã ia cuvântul s-a aflat si Teodor Rãileanu Olariu, psiholog psihoterapeut. Acesta are o pregãtire academicã în psihologie organizationalã si psihologia transporturilor, este motociclist din anul 2012 si a prezentat participantilor si o perspectivã stiintificã asupra accidentelor de motor. Cu ocazia activitãtilor desfãsurate pe linie de circulatie rutierã, s-au purtat discutii despre riscurile la care ne supunem si regulile pe care trebuie sã le respectãm în stradã. S-au prezentat prevederile legale si norme juridice care reglementeazã regimul juridic al vehiculelor moto”, au transmis politistii vasluieni.

Loading...

Paradã moto pe strãzile municipiului Vaslui

Tinerii sau viitorii motociclisti au primit sfaturi utile cu privire la comportamentul pe care trebuie sã îl manifeste în trafic, în zona trecerilor pentru pietoni, a indicatoarelor rutiere si a zonelor ce se pot dovedi periculoase, dar si la modul de comportare al unor eventuali pasageri. „Totodatã, au fost oferite informatii utile despre efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltãrii lor, dar si asupra viitorului lor, cu accent pe riscul implicãrii, în calitate de victimã sau autor, în diferite infractiuni. Pe parcursul activitãtii, tinerii au rãspuns pozitiv la activitãtile prin care au fost simulate diverse situatii întâlnite în trafic, constientizând totodatã si importanta respectãrii regulilor de circulatie. Politistii, specialistii R.A.R si reprezentantii cluburilor moto, au rãspuns întrebãrilor adresate de tinerii participanti la trafic, în chestiuni ce tin de prevederi legale, echipament si echipare precum si respectul oferit tuturor categoriilor de participanti la trafic. Manifestarea s-a încheiat cu simularea unei interventii la un accident rutier în care a fost implicat un motociclist si mult asteptata paradã moto, organizatã pe strãzile municipiului Vaslui, la care au participat peste 150 de motociclisti din toata tara”, au transmis politistii vasluieni.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/politistii-vasluieni-prezenti-la-open-camp-tinerii-au-testat-ochelarii-speciali-care-simuleaza-consumul-de-alcool-si-droguri/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri