Preotii santajisti ar putea scãpa basma curatã!

0

Loading...

SESIZARE LA CURTEA CONSTITUTIONALÃ

LOVITURÃ DE TEATRU…Magistratii Curtii de Apel Iasi au admis cererea formulatã de preotul Rãzvan Bumbu si a dispus sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea folosirii ca probe în dosar a unor înregistrãri fãcute de cãtre fostul episcop Corneliu, cu propriul telefon, înainte de data la care acesta a început sã poarte, oficial, sisteme de ascultare, cu aprobarea unui judecãtor. Surse din anchetã sustin cã procurorii DNA si-au formulat acuzãrile împotriva preotilor Bumbu si Damian tocmai pe aceste înregistrãri, fãcute fãrã stirea DNA. Concret, Corneliu face plângere, prima datã, împotriva lui Sebastian Jitaru pe care-l acuzã de santaj. În plângere, fostul episcop vorbeste despre faptul cã Jitaru i-a cerut functia de episcop vicar pentru a nu face public vestitul film compromitãtor. Între timp, Corneliu înregistreazã cu un telefon mobil o discutie purtatã cu preotii Damian si Bumbu în care acestia îi cereau bani pentru a repara acoperisul bisericii din Vãleni. Astfel, a doua zi, fostul episcop face o nouã plângere la DNA împotriva celor doi preoti si înregistrarea de amator, pusã la dispozitia procurorilor este folositã acum ca probã în dosar. În conditiile în care Curtea Constitutionalã va da un verdict favorabil lui Bumbu, probele nu vor mai putea fi luate în calcul în decursul procesului. De asemenea, magistratii Curtii de Apel Iasi au pãstrat decizia Tribunalului Vaslui si cei trei preoti acuzati de santaj vor rãmâne în arest la domiciliu deocamdatã.

Curtea Constitutionalã ar putea da o loviturã puternicã procurorilor DNA care au instrumentat dosarul în care trei preoti vasluieni au fost acuzati cã l-au santajat pe fostul episcop Corneliu. Si asta dupã ce Rãzvan Bumbu, prin apãrãtorul ales, a cerut ca unele înregistrãri din dosar sã nu fie luate în seamã ca probe la dosar. În urma argumentelor aduse judecãtorilor Curtii de Apel Iasi, acestia au decis sesizarea Curtii Constitutionale privind exceptiile de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.139 CPP. De fapt, Bumbu a cerut ca înregistrãrile fãcute de fostul episcop, cu un telefon mobil, înainte ca acesta sã poarte echipamentele de înregistrare si ascultare, sã fie scoase de la dosar. Mai exact, în data de 12 iunie, Corneliu merge la DNA sã se plângã de faptul cã este victima unui santaj. Preotul Sebastian Jitaru l-ar fi amenintat cã, dacã nu îi va da lui functia de epsicop vicar, va da publicitãtii filmuletul compromitãtor devenit, între timp, viral. Numai cã, întors de la DNA Iasi, Corneliu poartã o discutie cu preotii Bumbu si Damian în care cei doi îi cereau 50.000 de euro, pentru repararea unui acoperis al bisericii din Vãleni. Episcopul s-a plâns apoi cã cei doi au fortat obtinerea banilor amenintând cu acelasi film compromitãtor. Cu înregistrarea fãcutã chiar de el pe mobil, Corneliu a mers din nou la DNA si a fãcut plângere si împotriva celor doi. Pe baza acesteia, procurorii si-ar fi fãcut acuzarea chiar dacã, spun surse din anchetã, înregistrarea nu era fãcutã cu aparatura specialã, pusã la dispozitie pe baza unui acord al judecãtorilor si nu ar putea fi folositã ca probã. Acesta este motivul pentru care preotul Rãzvan Bumbu a cerut sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea înregistrãrilor. În conditiile în care forul superior va admite cererea formulatã de preot, atunci acuzatiile împotriva celor doi preoti ar avea de suferit. În acelasi timp, desfãsurarea procesului merge mai departe si cei trei preoti acuzati de santaj vor rãmâne în arest la domiciliu, deocamdatã.

Acuzatiile aduse preotilor santajisti

Corneliu Onilã s-a plâns procurorilor cã Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale a Husilor, si preotii Gheorghe Damian si Rãzvan Bumbu au încercat sã-l santajeze pentru a obtine 50.000 de euro si o functie de episcop vicar. Totul a pornit de la un film compromitãtor în care episcopul a fost surprins în ipostaze indecente. Procurorii DNA, însotiti de jandarmi, au descins la locuintele preotilor Bumbu si Damian si au cerut sã le fie puse la dispozitie telefoane, memory-stik-uri si tehnicã de înregistrare a acestora. Surse din anchetã vorbesc despre faptul cã preotii ar fi cerut sã le fie înapoiate anumite sume de bani pe care episcopul le-ar fi datorat celor doi, bani plãtiti episcopului pentru a primi, în schimb, parohie. Preotii acuzati de santaj ar fi cerut ca banii sã fie virati în conturile bisericii pentru a putea fi folositi la unele reparatii.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/preotii-santajisti-ar-putea-scapa-basma-curata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.