13.7 C
Vaslui
19 septembrie, 2024

Predoiu explică de ce autoritățile au dat un bilanț de 5 morți, apoi au revenit la 4 victime

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, confirmă decesul a 4 persoane, în urma

. MAI a trimis bărci și elicoptere în zonele afectate, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a mobilizat toate efectivele pentru a face față situației din țară, a spus ministrul la Digi24.

Predoiu a spus că au fost afectate de inundații localități din județele Argeș, Bacău, Iași, Neamț, Galați și Vaslui.

5 000 locuințe au fost inundate, iar 160 de persoane au fost evacuate, 150 dintre acestea în județul Galați și 10 în județul Vaslui.

„95 de persoae au fost salvate din situații critice de viață și de moarte”, a spus Predoiu, precizând că 87 dintre cei salvați sunt din Galați.

„Se intervine cu toată tehnica din dotare. Avem în zona 13 bărci, am apelat la elicoptere, trupele sunt toate mobilizate în zonă, întreg IGSU e în stare de alertă. Se intervine cu toate efectivele din regiune, am pus în stare de alertă jandarmeria și poliția, dacă e nevoie să suplimentăm cu forțe”, a precizat ministrul.

El a spus că în acest moment sunt confirmate patru victime, găsite fie în locuințele lor, fie în curțile lor. El a explicat și de ce autoritățile au anunțat inițial că sunt 5 morți.

„Una dintre victimele raportate a fost de fapt un deces care s-a petrecut cu două zile înainte. Decedatul era expus în propria locuință și a fost luat de ape. Deci avem 4, nu 5 victime confirmate la această oră”, a explicat ministrul.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/predoiu-explica-de-ce-autoritatile-au-dat-un-bilant-de-5-morti-apoi-au-revenit-la-4-victime-2929745

Ultimă oră

Același autor