13.1 C
Vaslui
4 mai, 2024

Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin

Românii din sudul și estul țării s-au trezit dimineață cu mașinile acoperite de un strat gros de praf roșiatic. Este vorba despre praf saharian, adus de un nor care trece pe deasupra țării noastre și s-a depus mai ales în zonele în care a plouat abundent. Particulele de nisip fin pot fi periculoase pentru sănătate, mai ales în cazul celor cu probleme respiratorii, atrag atenția medicii.

Fenomenul extrem a fost vizibil în toată Capitala: praful saharian s-a depus peste tot după ploi. Copacii, florile, băncile din parcuri și mașinile au fost acoperite de praf. Șoferii nu au putut pleca la drum fără să spele geamurile. Și în Tulcea, praful colorat s-a așezat în strat gros pe toate mașinile. Și în Iași totul a acoperit totul de praf, la fel și la Constanța. Imagini cu maşini pline de praf au umplut reţelele sociale. Oameni din București, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, dar şi din alte zone ale ţării au postat fotografii.

Citește mai mult la:

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/praful-saharian-sufoca-romania-imagini-cu-strazi-si-masini-acoperite-de-un-strat-de-nisip-fin/

Ultimă oră

Același autor