Manualul de procedurã pentru evaluarea si selectarea cererilor de finantare prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), depuse de cãtre solicitanti pentru a obtine fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programului National de Dezvoltare Ruralã 2014 – 2020 (PNDR 2020), a fost modificat. Conform noilor reglementãri, solicitantii, inclusiv cei care au primit notificãri aferente rapoartelor de selectie aprobate dupã data de 29 noiembrie 2016, pot cere o prelungire de 90 de zile a termenului de semnare a contractelor de finantare prin AFIR, obligându-se ca, în aceastã perioadã, sã depunã documentele solicitate.

Loading...

Începand din luna octombrie 2017, solicitantii de fonduri europene nerambursabile acordate prin Programul National de Dezvoltare Ruralã 20142020 (PNDR 2020) pot cere prelungirea termenului privind semnarea contractului de finantare, insã numai in cazuri justificate si sustinute cu documente doveditoare. Astfel, dacã solicitantii nu prezintã documentele necesare semnãrii contractului de finantare in termenul specificat in Notificarea initialã pe care acestia o primesc si nici nu anuntã Autoritatea Contractantã (cu privire la imposibilitatea depunerii in termen a documentelor solicitate pentru incheierea contractului de finantare), AFIR va reveni cu o nouã notificare cãtre acestia, in termen de douã zile lucrãtoare de la expirarea termenului specificat in Notificarea initialã, cu privire la posibilitatea prelungirii perioadei in care se pot prezenta pentru depunerea documentelor, necesare pentru semnarea contractului de finantare. În cazul in care solicitantul anuntã in scris AFIR cu privire la imposibilitatea depunerii in termen a documentelor solicitate pentru incheierea contractului de finantare, expertii vor analiza posibilitatea acordãrii unei prelungiri, in cazuri justificate. Modificãrile procedurale mai sus mentionate se adreseazã si solicitantilor de fonduri europene nerambursabile prin PNDR care au primit notificãri aferente rapoartelor de selectie aprobate dupã data de 29 noiembrie 2016, moment de la care a fost eliminatã conditia de decãdere asociatã cu nedepunerea documentelor in vederea contractãrii. Acestia vor fi notificati cu privire la posibilitatea depunerii de documente justificative in vederea acordãrii unei prelungiri, in termen de maximum 10 zile lucrãtoare. Solicitantii au apoi la dispozitie 5 zile lucrãtoare pentru a rãspunde notificãrilor transmise de AFIR in vederea prezentãrii motivelor depãsirii termenului din notificarea initialã. Prelungirea pentru un termen de cel mult 90 de zile se acordã doar dacã este justificatã si sustinutã de documente doveditoare. În situatia in care nici in urma prelungirii acordate solicitantii nu depun documentele necesare contractãrii, AFIR va transmite solicitantilor de fonduri notificãrile de neincheiere a contractelor de finantare.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2017/10/posibilitate-de-prelungire-a-termenelor-de-semnare-a-contractelor-de-finantare-prin-afir.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.