“În ultimii doi ani, a fost angajat și personal din sursă externă, în speță 148 de lucrători care se dovedesc dornici să învețe din tainele meseriei de polițiști, însă formarea lor continuă. Mai durează până vor ajunge cu adevărat polițiști. Până atunci, încercăm să ne desfășurăm activitatea cu personalul pe care-l avem”, declară comisar șef Doru Gabriel Panțîru, inspector-șef al IPJ Vaslui.

Modificarea procedurii de pensionare nu a determinat, așa cum se așteptau unii, un val de ieșiri din sistem în rândul polițiștilor vasluieni, de la începutul lunii fiind depuse doar opt cereri la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ). Chiar și așa, deși anul trecut au fost făcute angajări semnificative, iar în această lună au fost încadrați 12 absolvenți ai școlilor de poliție, deficitul de cadre rămâne ridicat: 15% la subofițeri și 30% la ofițeri! În plus, formarea celor 148 de lucrători angajați anul trecut nu este încheiată, aceștia, cu toată bunăvoința manifestată, fiind departe de statutul de profesioniști.
“Din păcate, ne confruntăm cu o lipsă acută de personal, deficitul în rândul ofițerilor de poliție fiind de 52 de lucrători. În afara absolvenților de școli de poliție care ne-au fost repartizați, în perioada imediat următoare sunt programate mai multe examene de ocupare a unor posturi de ofițeri din sursă internă, prin promovarea de subofițeri. În ultimii doi ani, a fost angajat și personal din sursă externă, în speță 148 de lucrători care se dovedesc dornici să învețe din tainele meseriei de polițiști, însă formarea lor continuă. Ei participă la cursuri ținute de colegi cu experiență, precum și la misiuni sub îndrumarea acestora, dar, pentru că nu au urmat cursurile unor școli cu specific în această activitate, mai durează până vor ajunge cu adevărat polițiști. Până atunci, încercăm să ne desfășurăm activitatea în bune condiții cu personalul pe care-l avem”, a declarat comisar șef Doru Gabriel Panțîru, inspector-șef al IPJ Vaslui.

Loading...

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/politistii-vasluieni-nu-s-au-inghesuit-la-pensie-deficitul-de-personal-isi-face-continuare-de-cap/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.