Loading...

ACTIUNE….Cu noi sefi la conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, oamenii legii devin, pe zi ce trece, tot mai vizibili în stradã. Dacã unii apreciazã acest lucru si cred cã este, de fapt, o normalitate, altii înjurã si amenintã, mai ales atunci când sunt prinsi si se simt cu musca pe cãciulã. Astfel, în perioada 11-15 august, politistii vasluieni au desfãsurat mai multe actiuni de prevenire si combatere a celor certati cu legea. În aceastã perioadã au fost sesizate 77 de infractiuni, au fost prinse în flagrant 5 persoane. De asemenea, politistii de la Rutierã au aplicat 558 de sanctiuni contraventionale si au constatat 10 infractiuni la regimul circulatiei rutiere. Ca mãsurã complementarã, în urma actiunilor politistilor, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.026 de lei si au fost retinute 43 de permise de conducere.

Pentru ca, în perioada minivacantei de Sfânta Maria, vasluienii sã se bucure de un climat în sigurantã, politistii vasluieni au desfãsurat, timp de cinci zile, activitãti în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, apãrarea patrimoniului, dar si pentru cresterea sigurantei rutiere. Aceastã actiune a avut ca scop, pe lângã limitarea numãrului de încãlcãri ale legii, scoaterea politistilor în stradã pentru ca cetãtenii sã se simtã în sigurantã. Chiar dacã cei care au încãlcat legile în vigoare au avut doar reprosuri la adresa oamenilor legii, majoritatea vasluienilor au vãzut cu ochi buni acest lucru. “Este normal sã vedem politistii în stradã si pe drumurile publice din judet. Sunt destui nebuni care au impresia cã soseaua este doar a lor si conduc agresiv, cu vitezã, punând în pericol viata celorlalti. Nu mai vorbim de cei care se urcã la volan dupã ce consumã alcool. Acestia pot deveni un real pericol pentru soferi si nici mãcar nu sunt constienti de ceea ce fac. Dacã sunt opriti în trafic si luati la întrebãri de politisti se simt lezati si tot ei fac gãlãgie. Nu mi se pare corect acest lucru si cred cã ar trebui mai mult respect fatã de oamenii în uniformã”, spune o doamnã venitã, în vacantã, din Italia. Actiunea politistilor vasluieni nu s-a concentrat doar pe aceste aspecte. În perioada mentionatã, au fost sesizate 77 de infractiuni, dintre care, 26 de infractiuni contra persoanei si 24 de furturi. De asemenea, au fost aplicate 718 sanctiuni contraventionale în valoare totalã de 296.554 de lei, 89 dintre ele fiind aplicate celor care nu au respectat normele privind ordinea si linistea publicã. Pe partea rutierã, în urma activitãtilor desfãsurate în trafic, politistii au aplicat 558 de sanctiuni. Dintre acestea, 7 au fost pentru consum de alcool la volan si 165 pentru depãsirea vitezei regulamentare. De asemenea, politistii de la Rutierã au întocmit si 10 dosare penale la regimul circulatiei, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.026 de lei si retinute 43 de permise. Dintre acestea, sase au fost pentru consum de alcool si 18 pentru vitezã peste limita legalã.

Supãrat pentru cã amenda era prea mare

În perioada în care politistii de la Rutierã au desfãsurat activitãti de prevenire si combatere a celor care încalcã legea, au avut parte si de episoade presãrate cu mult umor. Un astfel de caz a avut loc duminicã, în apropiere de fosta fabricã Moldosin. Oamenii legii au oprit în trafic un autoturism condus de un bãrbat cu domiciliul în Bucuresti. Supus testului cu aparatul alcooltest, bãrbatul a demonstrat cã s-a urcat la volan dupã ce a consumat alcool. Pentru 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat a rãmas fãrã permis pentru 90 de zile si a primit o amendã de 652 de lei plãtibilã în 48 de ore. De asemenea, politistul i-a pus în vedere cã nu se mai poate urca la volan si va rãmâne pe loc dacã nu poate altcineva sã conducã în locul lui si care sã nu fie bãut. Din fericire, un pasager din autoturism a sustinut cã el poate face acest lucru. S-a urcat în masinã si a plecat. A fost oprit câteva sute de metri mai departe, supus testului alcoolscopic si întrebat de documente. Dacã a arãtat cã nu a consumat nimic, nu acelasi lucru putem spune si despre acte. A motivat lipsa documentelor spunând cã au rãmas în autoturismul personal la Bârlad. Oamenii legii l-au sanctionat si pe acesta, dar, la auzul cuantumului amenzii ( 870 de lei – n.r.), a pornit un adevãrat tãrãboi. “E problema cã amenda e prea mare. Nu e cam mãricicã? Adicã vorbim de opt milioane sau de patru milioane în douã zile? Dacã era un milion sau trei sute de mii, era altceva”, spune bãrbatul.

Nesimtirea i-a lãsat fãrã permis

Chiar dacã autospecialele de politie sunt în misiune, cu semnalele acustice si luminoase pornite, pentru unii soferi acest lucru nu înseamnã nimic. Au demonstrat acest lucru câtiva soferi care au rãmas fãrã permisul de circulatie dupã ce au ales sã ignore acest lucru. Politistii primiserã un apel pe numãrul de urgentã 112. Li se cerea prezenta în apropiere de nodul rutier de la Crasna, acolo unde un individ, într-o masinã înmatriculatã în Bulgaria, încerca sã pãcãleascã participantii la trafic prin metoda “benzina”. Mai exact, fãcea semne disperate soferilor sã opreascã. Li se plângea apoi cã a rãmas fãrã benzinã si cã are banii pe card si nu poate sã-i scoatã. Le cerea apoi bani si, în schimbul lor, lãsa un inel despre care spunea cã este din aur si care, de fapt, era fãrã valoare. Din pãcate, pâna la sosirea politistilor, acesta s-a fãcut nevãzut. În schimb, înregistrarea video de pe aparatul radar i-a ajutat pe oamenii legii sã opreascã în trafic si sã aplice sanctiuni celor care au ignorat semnalele acustice si luminoase ale autospecialelor de politie.

Noul sef al Serviciului Rutier Drumuri Nationale si Europene vrea sã refacã imaginea politistilor vasluieni

Transferat de la Politia Iasi, comisarul Sergiu Anton doreste sã refacã imaginea Politiei Rutiere Vaslui. La Vaslui a descoperit oameni buni si foarte buni în ceea ce fac si care nu meritã blamati pentru greselile unora dintre colegi. De aceea îsi doreste formarea unei echipe de profesionisti la Serviciul Rutier si promite cã politistii de la Rutierã vor fi vãzuti din ce în ce mai des în stradã, acolo unde le este locul. “Vom face acest lucru împreunã. Vom iesi din birouri si vom sta mai mult în stradã pentru a combate pe cei care încalcã legislatia rutierã si pentru a oferi celorlalti participanti la trafic un climat de sigurantã, asa cum este normal. Actiunea din acest zile a avut ca scop eliminarea riscurilor pe care le reprezintã pietonii, cãrutasii si biciclistii în mediul rural. Am iesit în stradã si vom iesi pentru a asigura vizibilitatea politistilor în stradã. Actiunea din ultimele zile a avut drept scop depistarea si sanctionarea tuturor conducãtorilor auto care nu respectã legislatia rutierã în vigoare”, spune comisarul Sergiu Anton.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/politistii-vasluieni-devin-tot-mai-vizibili-in-strada

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.