Doar opt cereri de pensionare au fost depuse de polițiștii de la noi din județ după ce reprezentanții Guvernului au anunțat modificarea legii prin care puteau să-și înceteze raporturile de muncă, în condiții avantajoase, chiar și la 48 de ani. Valul de pensionări în județul nostru din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost în a doua jumătate a anului trecut și în primele șapte luni ale acestui an.

Loading...

Modificarea prevederilor legale cu privire la condițiile ce trebuie îndeplinite de cei care vor să se pensioneze din poliție, armată, jandarmerie sau pompierie se pare că nu i-a mai speriat pe angajații MAI din județul nostru. Cel puțin așa reiese din situația prezentată de Poliția Județeană Vaslui cu privire la solicitările venite din partea salariaților care vor să-și încheie raporturile de muncă, cu drept la pensie. Însă, cel mai probabil, polițiștii care îndeplinesc condițiile pe legea încă în vigoare și care ar putea fi modificată de la mijlocul lunii viitoare au ieșit deja la pensie. Dovadă sunt cele 38 de pensionări din rândurile ofițerilor și 94 din cele ale subofițerilor, toate făcute în ultimul an.

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, începând cu data de 1 august 2017 au fost înregistrate opt cereri de încetare a raporturilor de serviciu cu unitatea, cu drept la pensie, respectiv șase agenți și doi ofițeri de poliție. Cei mai mulți dintre aceștia fac parte din structurile de ordine publică, atât urban cât și rural”, ne-a declarat Alina Tonică, de la Poliția Județeană Vaslui.

Odată cu pensionările masive din ultimul an, Poliția Județeană întâmpină dificultăți în acoperirea posturilor libere. Deficitul de personal este de 30% în rândurile ofițerilor și de 14,27% în cele ale subofițerilor. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/08/17/gata-politistii-din-judet-nu-se-mai-inghesuie-deocamdata-sa-iasa-la-pensie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.