Loading...

PRINSI … DEGEABA! Sapte minori din orasul Murgeni, toti de etnie rromã, cu vârste între 12 si 16 ani, au fost prinsi dupã ce au comis mai multe furturi în oras. Au spart depozite, magazine, masini, ba chiar au furat masina preotului din oras si au mers cu ea, fãrã sã-i întrebe nimeni, pe DE 581, pânã la Vaslui si mai apoi la Negresti! Dintre cei sapte minori, doar unul de 16 ani a fost retinut 24 de ore si prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad (PJB) cu propunere de arestare preventivã, dar procurorul de caz a dispus mãsura controlului judiciar. Ceilalti sase minori au fost institutionalizati la Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, în Centrul de Primire în Regim de Urgentã, de unde în noaptea de 17/18 octombrie au fugit. Asadar, locuitorii din Murgeni n-au scãpat de hoti, care sunt liberi, iar politistii au muncit sã-i prindã, iar acum, în câteva zile, o vor lua de la capãt!

În orasul Murgeni, primarul Ioan Buta spune cã nu se întâmplã nimic rãu si cã cetãtenii de etnie rromã sunt „cuminti si muncitori”. În schimb purandeii, tineretul etnic, dau prin bãt de rãi si terorizeazã patronii de magazine, pe care le sparg frecvent. Recent, pe 11 octombrie, în cotidianul nostru a apãrut un articol în care relatam cum au spart trei minori, doi de 16 ani si unul de 13 ani, un depozit de mãrfuri din Murgeni, pentru a doua oarã în acest an. Dar în ultima perioadã s-au înmultit prea tare furturile, spargerile si furturile de masini! Acum câteva nopti, pe 16 octombrie, au furat masina preotului Iorgu Ticãu, din Murgeni. Masina a fost gãsitã pe 17 octombrie … la Negresti! A fost furatã de doi minori etnici romi, de 13 si 15 ani, care au condus-o pe rând pânã la Negresti! Au mers pe DE 581 fãrã sã-i deranjeze nimeni, fãrã sã sesizeze nimeni cã la volan sunt niste pusti!

Politia a muncit pe brânci sã-i prindã…

„Politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei orasului Murgeni efectueazã cercetãri fatã de cinci minori cu vârste între 12 si 16 ani, domiciliati în orasul Murgeni, bãnuiti de sãvârsirea infractiunilor de furt si tentativã de furt. În noaptea de 10/11 octombrie a.c., cei cinci minori au sãvârsit trei infractiuni de tentativã de furt în scop de folosintã si o infractiune de furt în scop de folosintã (au sustras o masinã parcatã pe raza orasului Murgeni si au încercat sã mai sustragã alte trei masini, parcate pe raza aceleiasi localitãti). Tot în aceastã lunã, doi dintre minori, în vârstã de 15, respectiv 16 ani, au sustras bunuri alimentare si tigãri (în valoare de 950 de lei), din douã magazine de pe raza orasului Murgeni. Prejudiciul a fost recuperat si restituit pãrtilor prejudiciate. De asemenea, politistii au stabilit faptul cã acesti minori, în luna mai a.c., au mai sustras bunuri dintr-un magazin de pe raza orasului Murgeni, iar în luna iunie au încercat sã mai sustragã bunuri din alte trei magazine din localitate. Minorul în vârstã de 16 ani a fost retinut 24 de ore pentru sãvârsirea a trei infractiuni de furt calificat, trei infractiuni de tentativã la furt calificat, trei infractiuni de tentativã de furt în scop de folosintã si o infractiune de furt în scop de folosintã.”, precizeazã Alina Tonicã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Procurorul îi lasã în libertate…. minorii se întorc la „treabã”

Minorul retinut de politisti este Florin Crãciun, de 16 ani, din Murgeni si a fost prezentat ieri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã. Dar a primit de la procurorul de caz direct mãsura controlului judiciar. Ceilalti minori sunt cercetati în stare de libertate. Sã vedem exact cam pe cine lasã în libertate procurorii bârlãdeni. Politistii din cadrul Politiei orasului Murgeni au în lucru un dosar penal în care alti doi minori din orasul Murgeni, în vârstã de 13, respectiv 15 ani, sunt bãnuiti de comiterea infractiunii de furt în scop de folosintã si conducere unui autovehicul fãrã permis de conducere. Este vorba despre masina preotului Iorgu Ticãu, de la parohia Murgeni. „În fapt, în seara de 16 octombrie a.c., cei doi minori au sustras un autoturism parcat pe raza orasului Murgeni. Acestia au profitat de faptul cã proprietarul masinii a lãsat masina neasiguratã, cu cheile în contact si a intrat într-un magazin din localitate. Dupã ce au sustras masina, minorii au condus-o, pe rând, pe drumurile publice. Pe numele minorilor a fost întocmit dosar de cercetare penalã”, mai spune Alina Tonica de la IPJ Vaslui. În fapt, cei doi minori au fost gãsiti cu masina în orasul Negresti, localitate de unde tot cei doi furaserã acum câteva sãptãmâni o masinã, fiind prinsi si atunci. Acum, toti cei sapte minori sunt acasã, la Murgeni, în sânul familiilor lor care fac cinste orasului Murgeni si primarului Ioan Buta, care este direct rãspunzãtor de ordinea si siguranta cetãtenilor din orasul sãu. Din pãcate, etnicii rromi au depãsit numeric pe cei români, asa cã ori primarului Buta îi este fricã de rromi, ori acestia îl mentin în functia de primar în schimbul libertãtii lor de a fura românii.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/politistii-au-pus-mana-pe-gasca-de-minori-rromi-care-a-terorizat-orasul-murgeni-video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.