Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat de cetățenie R. Moldova care se afla la volanul unui ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă. Cea din urmă era radiată din circulaţie de autorităţile din Germania.

Loading...

În ziua de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul din R. Moldova Igor N., în vârstă de 42 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară, înmatriculată în România și o semiremorcă, înmatriculată în Germania.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculele în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că semiremorca a fost radiată din circulaţie de autorităţile din Germania, începând cu data de 03.06.2017.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că are calitatea de angajat al firmei şi că nu știa că vehiculul nu mai are drept de circulaţie.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Șofer fără permis de conducere corespunzător, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română și R. Moldova care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-ITPF Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, Victor C., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în Germania.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că tânărul este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria „B” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi sunt necesare categoriile „B” şi „E”.
Persoana în cauză a declarat că a preluat ansamblul de vehicule din apropierea P.T.F. Albiţa, ştia că permisul deţinut nu îi dădea dreptul să îl conducă, însă voia să ajungă în R. Moldova.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:
Inspector principal de poliţie MIRICĂ IRINA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.