fbpx
4.9 C
Vaslui
joi, 8 decembrie, 2022

Poliția de Frontieră: Cărți de identitate false și tănâr căutat de poliție depistat în Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunse, asupra a doi cetățeni din R. Moldova, două cărți de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.

Loading...

În cursul zilei de ieri, 24 octombrie a.c., în Punctul de Trecere a FrontiereiAlbiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în două autoturisme, cetăţenii din R. Moldova, Victor E. și Vadim I., cu vârsta de 24 de ani,respectiv, 38 de ani. În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră ausolicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupramijloacelor de transport și persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, în portmoneul lui Victor E. și în buzunarul hainei lui Vadim I., două cărți deidentitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografia lui Victor E. și fotografia unei persoane de gen feminin.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false. Cu privire la cele constatate, Victor E. a declarat că a procurat documentulde la o persoană din Chișinău, ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 100euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor unloc de muncă. Vadim I. a declarat că doar transportă respectivul document în Germania, la rugămintea unei cunoștințe.Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Tânăr cu cetăţenie R. Moldova căutat de autorităţile din România, depistat la P.T.F. Albiţa

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un tânăr cu cetăţenie R. Moldova, urmărit internaţional, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din România.

În data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism marca Toyota, cetățeanul din R. Moldova Sergiu J., în vârstă de 24 deani.
La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele tânărului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare, emis de autorităţile din România, deoarece persoana avea de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea de infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, săvârşită pe teritoriul României. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:

Inspector de poliţie MIRICĂ IRINA

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Comisar de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri