Poliția de Frontieră: Carte de identitate falsă, descoperită la control

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă în portmoneul unui cetățean din R. Moldova, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române falsă, pe care urma să o folosească în Germania.

Loading...

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, cetăţeanul din R. Moldova, Denis C., în vârsta de 25 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit persoanei, în urma căruia a fost descoperită, în portmoneul lui Denis C. o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals total.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat documentul de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 150 lei moldovenești și că urma să îl folosească în Germania pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:

Inspector de poliţie MIRICĂ IRINA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.