Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit o carte de identitate falsă, în borseta unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, care intenţiona să o folosească pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă în Germania.

Loading...

În ziua de 20 octombrie a.c., în jurul orelor 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism marca Opel, înmatriculat în Republica Moldova, cetăţeanul moldovean Vasile S., în vârstă de 39 de ani.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită, în borseta lui Vasile S. o carte de identitate cu însemnele autorităţilor româneşti, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul este fals total.
Cu privire la cele constatate, Vasile S. a declarat că a obținut documentul în cauză de la un conațional, din Chișinău, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 500 euro. Acesta a mai declarat că intenţiona să ajungă în Germania unde urma să se folosească de cartea de identitate falsă pentru a ocupa un loc de muncă.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:
Inspector de poliţie MIRICĂ IRINA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.