Poliția de Frontieră: Amenzi de 24.000 lei pentru transport de material lemnos fără documente de proveniență

0

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au sancționat cu amenzi în valoare totală de 24.000 lei cinci cetățeni români care transportau material lemnos, pentru care nu au putut prezenta la control documente de provenienţă.

Loading...

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni- I.T.P.F. Iași au executat individual și în cooperare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Huși – Cantonul Silvic Gușiței, misiuni specifice în zona de responsabilitate.
Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate, au oprit pe raza localităților de frontieră Gușiței și Poșta Elan, pentru control, cinci mijloace de transport (trei autoutilitare și două atelaje hipo), conduse de cinci cetățeni români, cu vârste cuprinse între 17 și 61 de ani.
La controalele efectuate s-a stabilit că cei cinci cetățeni transportau cantitatea totală de 5 m cubi material lemnos, diverse specii, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă, privind circulația și deținerea materialelor lemnoase.
Pentru bunurile fără documente justificative, transportatorii au fost sancţionați cu amenzi contravenționale în valoare totală de 24.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, în valoare totală de 633 lei, a fost indisponibilizată în baza art.19 alin.2 si art.25 alin.1 din Legea 171/2010, fiind lăsată în custodia Ocolului Silvic Huși – Cantonul Silvic Gușiței, judetul Vaslui.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:
Inspector de poliţie MIRICĂ IRINA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.