PNL Vaslui a solicitat renumărarea voturilor la alegerile din Oşeşti

0

Pentru a clarifica unele aspecte referitoare la alegerile locale parţiale din data de 05 noiembrie 2017 din comuna Oşeşti, PNL Vaslui a solicitat prin adresa nr 272 din 06.11.2017 renumărarea voturilor.

Loading...

Aspectele semnalate, care trebuiesc lămurite la renumărarea voturilor sunt:

  • Numărul mare de voturi nule din cele 3 secţii de votare, 46, comparativ cu diferenţa care a fost între primii doi competitori, 19 votuti.

  • Discrepanţa foarte mare intre numărul voturilor obţinute de candidatul PNL în cele 3 secţii de votare, în două dintre ele căştigând detaşat, în timp ce la Oşeşti reprezentantul PSD a câştigat categoric.

  • Diferenţa mare în ce priveşte prezenta la vot afişată în timp real pe site-ul ROAEP şi cea de pe Procesul-Verbal întocmit în secţia 369 Oşeşti. La încheierea procesului de votare prezenţa la vot afişată pe site in secţia Oşeşti era de 538 persoane, iar pe Procesul-Verbal prezenţa la vot a fost de 550 persoane. În celelalte doua secţii de votare datele au fost, identice la Pădureni 130 persoane, iar la Buda diferenţa a fost de o persoană.

  • Potrivit reprezentanţilor PNL din secţia de votare Buda şi din BEC Oşeşti, sacul cu buletinele de vot din secţia de votare 370 Buda a fost transportat la BEC nesigilat. Mai mult, Procesul-Verbal privind consemnarea rezultatelor votării din secţia Buda a fost refăcut la BEC în absenţa reprezentanţilor PNL şi ALDE din secţia de votare, semnătura acestora pe PV-ul refăcut lipsind. Tot în acest PV refăcut, numele reprezentantului PNL din secţia de votare este trecut eronat. Menţionăm ca, reprezentantul PNL din secţia de votare, a făcut cerere în scris conform legii, pentru a primi o copie a Procesului-Verbal privind consemnarea rezultatelor votării, dar preşedintele secţiei, dna. Gosav Elena a refuzat să-i elibereze această copie.

Aşteptăm clarificarea celor semnalate prin renumărarea voturilor din cele trei secţii de votare din comuna Oşeşti la alegerile parţiale din 05 noiembrie 2017.

Departamentul de Comunicare, PNL Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.