PNL Vaslui – Penibilii Naționali ai Liberalilor

0

Liberalii vasluiani sunt probabil cea mai proastă organizație a partidului din țară sau, dacă nu, par că fac eforturi susținute în acest sens. Gafele lor curg una după alta, la toate nivelurile. Numai în ultima ședință de îndată a Consiliului Județean au declarat-o ilegală, deși li s-a explicat că nu e așa, au paticipat apoi la ședință, deci la o ilegalitate, au votat, girând-o, și s-au împotrivit proiectelor fără să susțină vreun argument împotriva lor.

Loading...

Liberalii vasluieni din Consiliu Județean (CJ) Vaslui au fost extrem de deranjați că au fost convocați luni în ședință de îndată, pentru a aproba ca salariaților de la Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui să le fie cât mai curând virate și rectificarea bugetului județului, care trebuie făcută după rectificarea Guvernului de la sfârșitul săptămânii trecute.
Un fel de lider de grup la „rele”, hușeanul Liviu Iacob chiar aștepta cu nerăbdare să-i spună câteva „de la obraz” președintelui CJ Dumitru Buzatu, care întârzia. Motiv ca Iacob să facă o glumă „schiopă: „Dacă ședință e de îndată nu ar trebui și ca sfertul academic să fie mai scurt?”. Sfertul mai scurt nu mai putea fi sfert, dar nu asta a fost cea mai mare gogoriță a consilierului liberal.
„Am crezut că ne convocați după evenimentele grave care s-au petrecut la Timișoara, să vedem cum facem să prevenim astfel de situații la Vaslui. Trebuie să vă dezvățăm de năravul de a convoca ședințe de îndată de câte ori aveți chef”, a început Liviu Iacob pledoarie împotriva deranjului, grăbindu-se să califice ședința ca „ilegală”. „Da, domnule consilier, este o urgență, pentru că mulți oameni nu și-au primit salariile și este nevoie să aprobăm sumele primite de la Guvern, pentru ca angajații DGASPC să-și primească lefurile care le întârzie de câteva zile”. Dacă motivaia consilierului liberal avea un scop electoral, a reușit perfect… pentru pesedistul Buzatu, care s-a văzut cu mingea ridicată la fileu pentru a puncta grija față de salariații Direcției. Genială mișcare pentru Iacob!
Însă genialitatea consilierului a fost afișată puțin mai târziu, când a spus că nu a avut timp să citească „din scoarță în scoarță” și să înțeleagă proiectele de hotărâre, care au fost afișate pe siteul CJ la ora 12. La acest moment, liberalul a primit o lovitură din partea lui Aurel Anton, directorul Direcției Economice, care a explicat cele două proiecte de hotărâre în trei minute „pe ceas”.
Degeaba i s-a pus în față aliniatul în care legea prevede posibilitatea de a convoca ședințe de îndată atunci când rezolvarea problemelor cetățenilor o cere, degeaba i s-a spus că proiectele nu prevăd altceva decât a explicat Anton. Liberalul vroia acasă la film! Așa că Iacob a tot ținut-o că nu a putut lectura „din scoarță în scoarță”, deși proiectele conțineau câteva file.
În final, pentru că nu le-a convenit că ședința a fost de îndată liberalii s-au abținut la vot la proiectul privind rectificarea și la cel privind salarizarea celor de la DGASPC. Genial, electoratul nu le poate fi decât recunoscător!
„O să atacăm în contencios administrativ aceste proiecte de hotărâre”, a spus Liviu Iacob, considerându-le ilegale și apoi… votându-le.
Deci să enumerăm pe scurt prostiile liberalilor: au declarat ședința ilegală și apoi au participat la ea. La o ilegalitate, nu? Au votat apoi girând ilegalitatea. Au votat prin „abținere” la proiectul privind rectificarea, fără să aducă niciun argument pentru acest vot, la fel ca și în cazul salariilor de la DGASPC, care nu aveau nicio vină. Au declarat că nu pot citi câteva pagini în câteva ore, dar mai ales au arătat că nu pot fi consilieri județeni decât cât au chef, cu preparative. „Ne pare rău că nu putem programa urgențele pentru dumneavoastră”, a fost cea mai spumoasă replică a lui Dumitru Buzatu, care nu s-a putut abține să nu ridiculizeze toată această atitudine. Și a avut ce…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.