Peste 3.000 de vasluieni se pregătesc de grevă

0

Mâine, 7 noiembrie 2017, Comitetul Județean al CNSRL Frăția Vaslui se întrunește în ședință extraordinară pentru a hotărî dacă cei peste 3.000 de membri vasluieni vor intra în grevă generală.

Loading...

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Comitetului Județean al CNSRL Frăția Vaslui sunt prinse deciziile luate la București privind declanșarea grevei generale și problemele sindicaliștilor din județ. „Am informat colegii cu privire la ordinea de zi care s-a stabilit la nivel național. Vom lua o hotărâre. Marșăm pe greva generală sau nu. Cei care protestează vor semna pe un tabel, care va fi trimis la București. Apoi, vom stabili o zi a grevei generale. Noi mai avem sindicate în învățământ, sănătate, asistență socială, construcții de mașini, servicii comunale”, a spus Gheorghe Croitoru, liderul vasluian al CNSRL Frăția. Tabelele cu semnăturile pentru greva generală trebuie să ajungă la București până pe 17 noiembrie.
Nemulțumirile care i-au determinat pe sindicaliști să se gândească la declanșarea grevei generale vorbesc despre scăderea salariilor, în special în mediul privat, și pierderea de locuri de muncă generate de modificările codului fiscal prin care se trensferă plata contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Întârzierea salariilor în instituțiile publice de asistență socială și medico-socială este o altă problemă pe care sindicaliștii nu o mai tolerează.
„Există foarte multă iritare la nivelul liderilor naționali. Se trasferă contribuțiile sociale de la angajator la angajat fără prezentarea unor argumente. Miniștri stau mai mult în studiourile de televiziune. Nu există o expunere de motive la această decizie și este o neîncredere în zona privată și la bugetari. Chiar dacă s-au luat unele măsuri în vederea menținerii salariul net la același nivel, în rândul sindicaliștilor este o mare îngrijorare”, a mai spus Gheorghe Croitoru.
„S-a primit un draft al proiectului de modificare al legii dialogului social la Prefectura Vaslui și mi se cere să dau un răspuns în două zile. Cei de la nivel național nu au primit acest draft al legii. Noi avem în sindicat circa 7.000 de sindicaliști din sectorul privat și bugetar. Marți, 7 noiembrie am convocat Comitetul Județean al CNSLR Frăția. Acolo se vor prezenta deciziile luate la București și să vedem cu ce alte probleme vin colegii. Dacă se va ajunge la declanșarea grevei generale, în jur de 3.000 de sindicaliști din județ vor participa la acest protest. Până în data de 17 noiembrie trebuie să transmitem la București tabelele cu semnături”, a arătat liderul de sindicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.