9.7 C
Vaslui
5 mai, 2024

Pericol uriaș în Slănic Prahova: O stradă s-a surpat și sute de oameni riscă să rămână fără locuințe. Au început evacuările

Pericol uriaș la Slănic, în județul Prahova. O stradă s-a surpat, pur și simplu, iar în asfalt au apărut cratere uriașe. Cel mai mare risc este ca locuințele a sute de oameni aflate în apropiere să fie distruse, dacă surparea continuă. Întreaga localitate stă pe un zăcământ uriaș de sare, unde se fac exploatări, iar specialiștii avertizează că fenomenul ar putea continua. Autoritățile fac acum verificări și, ca măsura de precauție, au început evacuările locatarilor.

UPDATE ora 14:00

20 de persoane care locuiesc în blocurile din zona care s-a surpat au fost evacuate preventiv. Craterul de 2 metri adâncime, format pe o suprafață de peste 60 de mp, amenință imobilele din jur. În funcţie de evoluţia situaţiei, dar şi de concluziile specialiștilor vor fi dispuse şi alte măsuri, transmit autoritățile.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Imediat, strada a fost închisă total circulației, iar autoritățile locale au anunțat Prefectura Prahova și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Localnicii sunt îngroziți și se tem ca nu cumva surparea să ajungă la blocuri. Distanța de imobile, spune edilul orașului, este de aproximativ 40-60 de metri, iar fisurile continuă se se extindă. „Nu ne putem da seama de suprafața afectată, nu știm ce este dedesubt. Din câte vedem, a fost vorba despre o cavernă. Circulația a fost oprită pe str. 23 August, așteptăm intervenția autorităților competente. Suprarea continuă, se extinde, apar noi crăpături”, a declarat pentru Telegrama primarului orașului Slănic, Costea Daneluș.

Citește mai mult la:

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/pericol-urias-in-slanic-prahova-o-strada-s-a-surpat-si-sute-de-oameni-risca-sa-ramana-fara-locuinte-au-inceput-evacuarile/

Ultimă oră

Același autor