Acestea sunt efectuate de către Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Loading...

„La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. şi sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 36 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul construcţiilor.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012 – 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 2.175.000 de lei. Zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri”, se mai arată în comunicat.

La acţiunea participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş.

Vă mai recomandăm: Percheziţii la locuinţa unui primar de lângă Timişoara. Vizat de anchetă este şi un fost primar, închis în trecut pentru conducere fără permis

Percheziţii la o grupare de evazionişti condusă de doi chinezi care au afaceri în domeniul construcţiilor şi în comerţul cu haine; prejudiciu de 8 milioane euro

Sursa: http://adevarul.ro/locale/arad/perchezitiila-arad-alte-zece-judete-mai-multe-persoane-banuite-evaziune-fiscala-spalare-bani-1_59e711d25ab6550cb83cfad6/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.