Fanfara Centrului Medico-Social Băcești este câștigătoarea celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Fanfarelor, manifestare care a adunat 12 formații din județ, plus două invitate din afară.

Loading...

Fanfara Centrului Medico-Social Băcești a impresionat juriul la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Fanfarelor, manifestare găzduită în acest an de localitatea Pădureni, într-un decor de toamnă autentică și cu peste 1.000 de spectatori prezenți. Formația a intrat în posesia marelui trofeu.
“Premiul obținut de Fanfara Centrului Medico-Social Băcești este pe deplin meritat. A fost cea mai bună în opinia juriului, grație muncii depuse de maestrul Nicolae Balan, care a muncit foarte mult pentru a ajunge la un nivel interpretativ de înaltă calitate. Se vede că unde pune mâna marele dirijor, apar și rezultatele”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale (CJCPCT), unul dintre organizatorii festivalului, alături de Consiliul Județean.
Premiul I a revenit Fanfarei “Lăutarii” de la Valea Mare-Ivănești. Pe podium s-au mai aflat Fanfara “Trandafirilor” Vaslui și Fanfara de la Fâstâci – Cozmești. Juriul a acordat trei mențiuni fanfarelor de la Todirești, Gârceni și Doagele – Dragomirești.
“În acest an, am avut în afara concursului trei fanfare de copii. Invitate la festival au fost Fanfara din Chetriș, județul Iași, și Zaim-Căușeni, din Republica Moldova. Totodată, fanfara «Prietenia» era câștigătoarea ultimei ediții, iar regulamentul nu i-a permis participarea, iar «Bârlădeanca» nu corespunde genului de fanfară țărănească pe care noi îl promovăm. Cele două formații au oferit însă momente frumoase și s-au bucurat de aplauzele publicului”, a mai spus Lucian Onciu.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/pe-deplin-meritat-trofeul-festivalului-fanfarelor-ajuns-la-bacesti/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.