15.4 C
Vaslui
2 mai, 2024

„Partidul Național Liberal a devenit majordomul PSD-ului, ei sunt acum în slujba PSD”

De către

16 aprilie 2024

Vicepreședintele PMP Vaslui Corneliu Bichințe crede că Alința Dreapta Unită, formată de PMP împreună cu USR și Forța Dreptei ar fi fost și mai puternică dacă PNL s-ar fi alăturat și nu ar fi fost „majordomul PSD”. Chiar și așa, liderii PMP Vaslui cred că „ PMP va face o figură deosebită în alegeri”, iar alianța își va adjudeca funcțiile de președinte al Consiliului Județean și primar al municipiului Vaslui. Marcel Gangu, președintele PMP Vaslui, spune că criteriile pentru desemnarea candidaților au fost notorietatea, cinstea, experiența politică și valoarea fiecăruia.

În pregătirea campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare, liderii PMP Vaslui au susținut, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea lor, în cadrul alianței constituite împreună cu USR și Forța Dreptei vor avea candidați la consiliile locale în peste 60 de comune și orașele județului și 32 de primării. Criteriile pe baza cărora au fost selecționați acești candidați ai partidului, a ținut să sublinizeze președintele PMP Vaslui Marcel Gangu au fost notorietatea, cinstea, experiența politică și valoarea fiecăruia.

„Partidul nostru, împreună cu alte două partide, USR și Forța Dreptei, au hotărât, la nivel central și la nivel județean, o alianță electorală pe partea dreaptă. De ce este necesară o alință a dreptei? Din punctul meu de vedere alianța aceasta a dreptei ar fi fost completă și cu succes extraordinar dacă și Partidul Național Liberal ar fi intrat aici, dar cum Partidul Național Liberal a devenit majordomul PSD-ului, ei sunt acum în slujba Partidului Social Democrat, dorind, cei mai mulți dintre liderii naționali, ca și dintre liderii locali, să-și păstreze funcțiile și privilegiile”, a spus Corneliu Bichineț, vicepreședintele partidului, care a afirmat despre PNL că „s-a învățat să sugă de la PSD și de la Guvern”.

„Este un an care precede o nenorocire, care va fi în 2025. Eu sunt dator să informez populația județului și populia din România, în general, că alianța nefastă PSD-PNL, a sugrumat, practic, inițiativa din România. Cele mai scumpe împrumuturi le face astăzi România, pentru a putea hrăni, să nu se sufoce, aparatul de stat, aparatul guvernamental, aparatul primăriilor mari și chiar mai mici”, a spus Bichineț. „De unde sunt banii care susțin armata, ministerele, comunele, administrațiile? Cei mai mulți bani ar trebui să izvorască din dezvoltarea, din munca oamenilor care și-au pus nădejdea în România și au închegat întreprinderi mari și mici. În anu 2023 – aveți datele -, s-au sufocat, au ieșit din competiție, au falimentat mii de firme românești. Anul 2024 este un an al „atențiilor”, un an în care partdidele nu știu cum să se poziționeze mai bine, însă cred că anul acesta dreapta va câștiga masiv în România”, a completat liderul PMP, care a asemănat situația României cu cea a Greciei din urmă cu câțiva ani: „Suntem ca în situația pe care a avut-o Grecia, în urmă cu câțiva ani, suforcată de împrumuturi, banii aduși în Grecia au fost furați jumătate sau s-a făcut din ei ceea ce nu trebuia. Grecia, însă, a beneficiat de bunătatea lui Dumnezeu, care i-a lăsat foarte multe insule, peinsule, care au fost vândute statului german. România nu prea mai are ce să vândă…”

Pentru alegerile europarlamentare PMP are pe lista comuna a alianței un nume de europarlamentar care s-a remarcat în cei patru ani de mandat. „Mișcarea Populară îl are drept cap de listă pe Eugen Tomac, care, din punctul meu de vedere, este un politician grozav, implicat și cu viteză de reacție”, a spus Bichineț, arătând, însă, că „jumătate dintre cei care au stat cinci ani la Bruxelles nu au făcut aproape nimic pentru România”.

Cele mai importante alegeri sunt, însă, pentru vasluieni, cele locale, crede Bichineț: „Pentru un județ ca Vaslui alegerile locale sunt cele mai importante pentru că în duminca din 9 iunie se aleg gospodarii orașelor, comunelor, municipiilor. PMP are reprezentanți în aproape toate comunele județului Vaslui”.

„PMP va face o figură deosebită în alegeri”, este convins liderul PMP, care crede că PMP va avea, după alegeri, mai mulți primari și viceprimari și foarte mulți consilieri locali, municipali și județeni. „Părerea mea este că alianța aceasta, între PMP, USR și Forța Dreptei, va scoate un scor între 15 și 20%”, a spus Bichineț. „Lumea nu mai vrea să audă de PSD și PNL”, a declarat vicepreședintele PMP, care a criticat și AUR pentru lipsa de valoare a oamenilor săi de frunte. „S-a încercat confiscarea filonului naționalist pe care l-a creat Vadim Tudor, cu România Mare, unde am activat și eu, de către alte două formațiuni politice, AUR și SOS România. V-aș ruga, dragi vasluieni, să nu vă lăsați duși în ispită. Oamenii care nu fac decât scandal, gargară, oamenii care nu au nicio meserie, nu știu să spună unde au fost la școală… Pe ăștia să nu-i votați niciodată!”, a spus Bichineț.

Liderul PMP și-a arătat dezamăgirea față de actualul președinte Klaus Iohannis, pe care în 2016 l-a susținut: „Am crezut că „țara lucrului bine făcut” va veni odată cu Iohannis, însă, din nefericire, acest turist a uitat că este președintele României. Acum își caută slujbă prin Vest, nu cred că este prea îngrijorat privind ziua de mâine, am înțeles că are o avere substanțială, câteva căsuțe acolo…”

„Cred că voi candida la parlamentare și nu o să fac județul Vaslui de rușine. Județul Vaslui să nu mai susțină niciodată oameni străini care nu au nicio legătură cu pământul acesta”, a spus Bichineț, convins că „vitorul va fi al partidelor de dreapta”.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/partidul-national-liberal-a-devenit-majordomul-psd-ului-ei-sunt-acum-in-slujba-psd/

Ultimă oră

Același autor