16.5 C
Vaslui
4 mai, 2024

Parteneriat între tineri și municipalitate pentru pregătirea proiectului „Vaslui, Capitala Tineretului din România 2025”

Posted by:

24 aprilie 2024

Municipiul Vaslui va încheia un acord de parteneriat cu Federaţia Tinerilor din Vaslui pentru implementarea Planului de activităţi premergătoare proiectului „Vaslui, Capitala Tineretului din România 2025”

Activitățile propuse de tineri se desfăşură începând cu anul în curs şi, prin derularea lor, se urmăreşte crearea celor mai bune condiţii pentru ca anul 2025 să fie unul de succes. În acest sens, Consiliul Local Vaslui a aprobat alocarea unor sume pentru activităţile tinerilor vasluieni, premergătoare anului 2025.

Reamintim că în data de 17 noiembrie 2023, tinerii vasluieni au câştigat, la Târgu Jiu, titlul „Vaslui, Capitala Tineretului din România 2025”.

Anual, un oraş din România primeşte titlul Capitala Tineretului din România în urma unui concurs de concepte şi este sprijinit financiar, respectiv prin formare şi consultanţă, în pregătirea şi implementarea iniţiativelor din dosarul de candidatură.

În urma apelului, care s-a desfăşurat în perioada 2 mai – 17 iulie 2023, primăriile din Vaslui și Slobozia au depus candidaturile pentru a deveni Capitala Tineretului din România în anul 2025. După această etapă, cele două candidaturi au fost evaluate de către membrii juriului.

Juriul a fost format din 25 de personalităţi care activează în sectorul public, privat sau neguvernamental, cu experienţă în domeniul tineretului, atât la nivel local şi regional, cât şi la nivel naţional şi european.

Titlul „Capitala Tineretului din România” 2025 va oferi şi oportunitatea de a atrage alte surse de finanţare din diferite surse publice şi private, iar deţinătorul titlului va beneficia de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang naţional organizate de instituţii publice şi reţele de tineret din România.

(Dănuț CIOBANU)

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2024/04/24/parteneriat-intre-tineri-si-municipalitate-pentru-pregatirea-proiectului-vaslui-capitala-tineretului-din-romania-2025/

Ultimă oră

Același autor