21.1 C
Vaslui
30 aprilie, 2024

Parlamentarii din Georgia s-au luat la bătaie din cauza unei legi de inspirație rusească

Publicat: 15/04/2024, 16:45

Scandal în Parlamentul din Georgia din cauza unui proiect de lege controversat, pe care Statele Unite și Uniunea Europeană l-a respins. Tensiunile au atins cote maxime între politicienii georgieni care s-au luat bătaie, în urma discuțiilor cu privire la adoptarea proiectului.

Parlamentarii din Georgia s-au luat la bătaie din cauza unui proiect de lege, față de care Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană s-au opus vehement. Georgia a primit statutul de candidat al UE anul trecut, în decembrie. Cu toate acestea, Georgia ar putea risca aderarea la Uniunea Europeană, dacă adoptă proiectul de lege.

Susținătorii proiectului consideră adoptarea legii, ca un gest necesar pentru a combate valorile „valorile pseudo-liberale”, impuse de statele din afară pentru asigurarea unui sistem transparent. Cei care critică legea, sunt de părere că documentul este similar celui adoptat în Republica Moldova, utilizată pentru suprimarea opoziției.

La nivel diplomatic, Rusia nu este deloc agreată în Georgia din cauza sprijinului acordat de Kremlin regiunilor separatiste Abhazia și Osetia de Sud.

FOTO: X

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Justiție –

15 Apr, 17:57

Știri politice –

15 Apr, 17:56

Știri externe –

15 Apr, 17:45

Ultima oră

Actualitate –

15 Apr, 17:37

15 Apr, 17:26

15 Apr, 17:22

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/parlamentarii-din-georgia-s-au-luat-la-bataie-din-cauza-unei-legi-de-inspiratie-ruseasca-20186821

Ultimă oră

Același autor