„Până la închiderea redacției…”

0

Vremea nouă scrie, dar numai „până la închiderea redacției”. Despre omul care a căzut de pe acoperiș, ziarul precizează că „Până la închiderea redacției, nu se terminaseră investigațiile medicale…”. Care a închis redacția trebuia să stingă și lumina, că din cauza asta a scris Tănăsuc până dimineață, de se încălciseră în ultimul hal intrigile și sforile din PNL… Dacă a fost închisă pe dinăuntru sau pe dinafară nu s-a spus. Oricum, nu știm ce s-a întâmplat, dar până dimineață redacția era deschisă și ziariștii de acolo erau liberi prin oraș. Ba a venit și rectificarea în ediția electronică: „până la închiderea ediției…” …Aaaa…

Loading...

Cel mai șifonat tot a fost patronul ziarului, Lucian Timofticiuc, care a citit în propriu ziar că i-a fost închisă redacția toată… dar el a scăpat. Sursele noastre de încredere spun că Timofticiuc a fugit până dincolo de Huși cu 4×4, până s-a gândit că s-ar putea să fie o greșeală… și a dat un telefon la redacție. I-a răspuns Tănăsuc, care i-a spus că nu s-a întâmplat absolut nimic, din punctul lui de vedere, și el continuă să scrie despre cum se pregătesc liberalii de alegeri, numai până la alegerile liberalilor, din păcate: „Liberalii vasluieni vor lua o decizie privind viitorul președinte PNL, săptămâna viitoare”.

Tot sursele noastre, dar altele, și mai surse, și mai ale noastre, spun că, după aflarea știrii cu închiderea redacției, pentru a se salva, Lucian Timofticiuc, cu carnetul de vicepreședinte al Societății Moldovenilor din România la purtător, intenționa să ceară azil politic în Republica Moldova, sub motivul că este prea persecutat în Vaslui de regimul burghezo-moșieresc al lui Buzatu și Bichineț.

Erou cu forța

Polițistul care a salvat un tată de la a se sinucide, la apelul copilului, spune că nu a fost erou, dar nimeni nu îl crede, nu vrea să fie erou, dar nimeni nu îl ascultă. „Felicitat de conducerea Poliției Române și de cea a IPJ Vaslui, agentul Ștefan Partene, șeful de post de la Pochidia, nu se consideră un erou”, scrie Vremea nouă. Dar opinia lui nu contează. „Ba să o crezi tu! Ești erou și am încheiat discuția! Avem nevoie de un erou în perioada asta și tu ai căzut la fix, ești numai potrivit!”, i-au spus probabil superiorii, care i-au dat „Distincția de onoare”. „Dacă-i ordin, cu plăcere!”.

„Când și-a văzut tatăl pregătit să-și pună capăt zilelor, copilul a sunat șeful de post și i-a cerut ajutorul. Chiar dacă era în timpul liber, Ștefan Partene a venit într-un suflet și a salvat viața bărbatului”, scriu ziarele.

La care se pune întrebarea: cum ar fi putut Ștefan Parfene să nu ajungă erou? Să împiedice asta? Copilul îl sună: „Domnu’ polițist, tata se sinucide în fața mea”. Polițistul răspunde: „Nu mă interesează! Sunt în timpul meu liber, da? Și apoi sinuciderile nu-s specialitatea mea, vorbește cu preotul!”. Dar, bine, nu s-a întâmplat așa, și polițistul și-a făcut datoria: a venit la casa „ștrengarului”. Când a ajuns l-a găsit atârnat, iar copilul încerca să-l susțină. Ce era să facă? Să dea replica lui Roger Murtaugh din „Armă mortală”, „I’m too old for this shit!” (Sunt prea bătrân pentru rahatul ăsta!), și să plece? Nici asta nu s-a întâmplat și l-a scos din laț. Foarte bine, dar își făcea doar datoria. Merită „Distincția de Onoare”, dar mai ușor cu titlul de „Erou”, pentru că eroii sunt dispuși, cel puțin, să se sacrifice pe ei înșiși pentru ceilalți, ori aici nu s-a întâmplat așa. Că omul e onorabil o demonstrează și ce a spus: „în toată povestea asta, copilul este adevăratul erou”. Apropo, de copil nu interesează pe nimeni nimic…? Nu cumva v-ați luat cu vorba, cu distincțiile, cu ceremoniile, cu dixtracțiile și l-ați uitat acolo…?

Un bețiv se legăna pe un acoperiș ca un paianjen

Am ajuns din nou în presa națională „frumos”, cum ne șade bine. „VASLUI. Un beţiv care lucra ilegal a căzut de pe un acoperiş de bloc”, titrează Evenimentul zilei. Eu, în locul lui, Ştefan Dănilă, de 61 de ani, i-aș da în judecată și aș cere despăgubiri morale de cel puțin 10 kile de rachiu, pentru fiecare metru de zbor. „De unde știe ei că eu îs bețiv, care eu beau numa’ mercurea?! Deci, bețiv înseamnă, potrivit lu’ DEX-ului, ca să bei mult și mereu. Da’ eu nu… Și nici musculiță care să trăiesc în juru’ la vasele cu băuturi alcoolice nu-s, care mai înseamnă și asta bețiv”.

„Criminaliştii bârlădeni au deschis un dosar penal privind acest bizar accident, deoarece Ştefan Dănilă lucra pe acoperisul blocului, ajutând un locatar de la etajul IV, iar din constatările făcute, au cosumat toată ziua alcool. Există suspiciuni că omul n-a căzut întâmplător”, mai scrie ziarul. Deci, a căzut cu un scop precis, nu aiurea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.